Jyllands-Posten

Laeg dig i en mørk vandtank, luk låget, og mød dig selv

I det nye Float Studio i Fredensgad­e kan man flyde i varmt saltvand afsondret fra byens stress og larm.

- MARIE DUEDAHL jpaarhus@jp.dk

Tilbage til livmoderen. Det er det første, jeg taenker, da jeg bliver praesenter­et for Float koncept. At flyde i kropsvarmt saltvand i et lukket univers uden lys og lyde. Bare ligge og slappe af – og glemme alle problemern­e ude i verden.

Netop den fysiske og mentale afslapning er da også hele idéen med Float Studio. Den vaegtløse tilstand i vandtanken­s ro og varme har god indvirknin­g på sundheden, forlyder det.

»I forhold til mange andre alternativ­e behandling­smetoder er der forsket meget i floating, og forskninge­n viser, at der er en reel virkning af behandling­en,« fortaeller Jonas Olesen.

Han har åbnet Float Studio i Fredensgad­e sammen med Nikolai Flyvbjerg. Det er Danmarks første float-center, men i udlandet har flydeterap­i vaeret stort i mange år.

Jonas Olesen prøvede flydeterap­i i en vandtank første gang under en rejse i Australien. Behandling­en hjalp så godt på hans rygsmerter, at han ringede til Nikolai Flyvbjerg, der var i Tyskland på det tidspunkt, og han tog til Hamborg for at prøve det. Han var også vild med oplevelsen, og så var idéen født.

De to ville praesenter­e danskerne for flydeterap­i, først med centeret i Aarhus og naeste år endnu et i København. Centeret i Aarhus skal fungeStudi­os re som model for de kommende centre.

»Vi vil skabe et roligt frirum, hvor man kan tage en pause midt i byens kaos. Ganske som man finder ro i naturen, her behøver man bare ikke at skulle ud af byen,« forklarer Nikolai Flyvbjerg.

Float Studio ligger i en baggård, og den tilbagetru­kne placering passer godt til stemningen inden døre. Her er daempet belysning, afslappend­e musik og mange grønne planter. Mange bruger floating som afstresnin­g, og det baerer indretning­en praeg af.

En time i vand

Float Studio har tre behandling­srum, hver med sin vandtank og omklaednin­gsog badefacili­teter. Gaesten får råderet over rummet i 80 minutter.

10 minutter til afklaednin­g og brusebad og herefter 60 minutter i vandtanken.

Flydeterap­ien foregår

Mange af vores gaester naevner, at de har klaustrofo­bi, men når de ser, hvor stor tanken er, er det faktisk ikke et problem, og når folk først ligger i vandet derinde, finder de ud af, at det er en rigtig behagelig oplevelse. Nikolai Flyvbjerg, medindehav­er af Float Studio

i

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark