Jyllands-Posten

FLOAT STUDIO

-

mørke og med ørepropper, så sanserne får helt ro. Man kan dog vaelge at have lyset taendt og afslappend­e musik i ørerne.

Tanken er 1,70 meter bred, 2,80 meter lang og 1,50 meter høj. Gaesten lukker selv låget over sig, altså ikke noget mekanisk låg, som kan spaerre en inde.

»Mange af vores gaester naevner, at de har klaustrofo­bi, men når de ser, hvor stor tanken er, er det faktisk ikke et problem, og når folk først ligger i vandet derinde, finder de ud af, at det er en rigtig behagelig oplevelse,« fortaeller Nikolai Flyvbjerg.

Man kan godt lade vaere med at lukke låget og stadig få noget ud af behandling­en. På grund af det høje saltindhol­d i vandet – højere end i Det Døde Hav – flyder man hele tiden, og vandet har samme temperatur som huden, så efter et stykke tid kan man ikke maerke, om man har vand eller luft omkring sig.

»Det fysiske velvaere vil altid vaere der, fordi man bliver frigjort fra tyngdekraf­ten, og så er vandet tilsat 550 kilo Epsom-salt, et mineral, som har mange positive fordele i sig selv, blandt andet virker det udrensende,« forklarer Jonas Olesen.

Aflaster muskler og led

Når kroppen tyngdekraf­ten, muskler og led.

»Når alle muskler får lov at slappe af, virker det beroligend­e og smertelind­rende på musklerne, isaer for folk med gigt, fibromyalg­i, nervesmert­er og rygsmerter. Det giver forskninge­n evidens for,« siger Jonas Olesen.

En del bruger floating sideløbend­e med andre behandling­er, for eksempel hos fysioterap­eut og kiroprakto­r.

»Mange, som er i genoptraen­ing, stresser over, om de nu får deres bevaegelig­hed og deres arbejde tilbage. Her giver floating dem et pusterum, så de bliver mindre frigøres fra aflastes Fredensgad­e 42, Aarhus C.

Flydeterap­i i lukkede vandtanke med kropsvarmt saltvand.

Indehavere: Jonas Olesen og Nikolai Flyvbjerg. stressede over deres situation,« siger Nikolai Flyvbjerg.

Når hjernen ikke udsaettes for stimuli, får den en pause, som ofte er tiltraengt, også uden at vi har lagt maerke til det.

»Vi glemmer tit, hvor meget vores hjerne er på overarbejd­e i det hurtige samfund, vi lever i. I tanken bremses kroppens udsendelse af stresshorm­onet kortisol. I stedet sender den endorfiner ud, fordi den er i en stilstand af velvaere,« siger Nikolai Flyvbjerg.

Ikke alle gaester kan dog slappe af første gang, og derfor anbefaler de to indehavere at prøve det tre gange.

Bruges som meditation

Jonas Olesen og Nikolai Flyvbjerg bruger selv flydeterap­ien et par gange om ugen. Jonas Olesen, der er uddannet yogalaerer, bruger det som meditation.

»Jeg fejler ikke noget, men bruger floating til at arbejde med min personlige udvikling. Til lige at maerke efter, hvordan jeg har det i dag, hvordan min krop føles, og hvor jeg er i mit liv. Alle de spørgsmål, som er vigtige at stille sig selv, men som man ofte bliver forstyrret i i hverdagen. Det kan udvikle én fysisk og følelsesma­essigt,« siger Jonas Olesen.

Fordi man kun har sig selv at forholde sig til inde i tanken, kan det vaere en intens oplevelse.

»Det er intenst at komme så taet på sig selv. Vi har haft gaester, der er begyndt at bearbejde gammel sorg eller traumer, som de ikke havde haft overskud til før, men som nu dukkede op,« fortaeller Jonas Olesen.

Float Studio har en lounge, hvor indehavern­e anbefaler, at man lige slår sig ned bagefter og reflektere­r lidt over oplevelsen i stedet for at stresse videre lige med det samme.

»Vi møder altid kunden bagefter for lige at maerke efter, om de har brug for at snakke lidt, men vi får som regel altid et stort smil,« siger Nikolai Flyvbjerg.

Er for alle

Efter hver behandling renses vandet. Det bliver kørt gennem UV-lys tre gange, som slår virusser og bakterier ihjel. Det køres også gennem et filter, der renser for partikler ned til en mikrometer, hvilket svarer til 70 gange mindre end tykkelsen af et menneskehå­r.

Indtil videre har aarhusiane­rne taget godt imod floating-konceptet. Allerede inden åbningen var der solgt 1.000 behandling­er. I begyndelse­n kom her flest kvinder, men nu er fordelinge­n naesten ligeligt fordelt mellem de to køn.

»Floating er for alle, fordi det kan så mange ting. Alle får deres egen oplevelse og arbejder forskellig­t med det. Kroppen kan også meget selv. Når den kommer i det rigtige miljø, kan den selv vaere med til at afhjaelpe ens problemer,« påpeger Nikolai Flyvbjerg.

De to indehavere tror på, at danskerne i fremtiden vil tage endnu større hånd om deres eget helbred, og derfor vil der vaere brug for flere floatcentr­e herhjemme.

»Vi ønsker at bidrage positivt til folks liv, vi gør det ikke for at blive rige, men vi vil gøre en levevej ud af det. Vores drøm er at have fem floatcentr­e i Danmark om tre år,« siger Jonas Olesen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark