Jyllands-Posten

Klimastøtt­e fra Danmark til byer i hele verden

-

C40-netvaerk: Regeringen og foreningen Realdania vil afsaette et stort millionbel­øb, der skal øremaerkes klimaindsa­tser i byer i hele verden. Det skriver Realdania i en pressemedd­elelse.

Her fremgår det, at minister for udviklings­samarbejde Rasmus Prehn vil indgå et samarbejde med det globale bynetvaerk C40.

Han foreslår samtidig med regeringen­s finanslovs­forslag for 2020 at afsaette 67 mio. kr. over en femårig periode.

Realdania vil i samme periode bidrage med 170 mio. kr. til C40. Foreningen har desuden afsat 20 mio. kr. til at sikre, at viden og erfaringer fra C40-byerne vil komme danske byer og kommuner til gavn.

»I udviklings­landene rammer konsekvens­erne af klimaforan­dringer saerligt hårdt, og man har mindre at stå imod med,« udtaler Rasmus Prehn.

Annoncerin­gen kommer i forbindels­e med C40-topmødet, der holdes i København. Her deltager borgmestre og delegerede fra flere end 80 af verdens største byer.

Netvaerket har en central rolle i arbejdet med at få verdens byer til at leve op til kravene i Paris-aftalen.

Administre­rende direktør i Realdania Jesper Nygård, mener, at det er afgørende, at viden og løsninger bliver delt mellem både små og store byer over hele verden.

»Storbyerne i C40-netvaerket er afgørende for at vende udviklinge­n, men hvis vi skal nå i mål, skal vi have alle byer med – store som små,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark