Jyllands-Posten

Dansk rocksucces genopliver sig selv på nyt album

Hårdt prøvede The Sandmen vender overrasken­de staerkt tilbage.

- THE SANDMEN KASPER SCHÜTT-JENSEN

Der er noget uforudsige­ligt over The Sandmen, som ofte har fungeret som landets ubetinget bedste liveband, og andre gange ikke har kunnet skjule, at det ønskede sig langt vaek fra scenen.

Det samme med pladerne: Når den nu 55-årige forsanger, Allan Vegenfeldt, og resten af The Sandmen har maerket skabersult­ens sitren, har det ført til udødelige mestervaer­ker som ”Western Blood” (1988) og ”Gimme Gimme” (1990), mens der var tydelige traethedst­egn at spore på mindre vellykkede udspil som ”In The House Of Secrets” (1994). Heldigvis hører bandets aktuelle album ”Himmelstor­mer” til i førstnaevn­te kategori. Pladen er proppet med staerke melodier, og der er noget nødvendigt over bandets levering af sangene.

Allan Vegenfeldt har sunget på modersmåle­t siden udgivelsen af det forrige album ”Den bedste dag” (2014), men skiftet fra engelsk til dansk betyder ikke det store. Nej, der er ikke meget Bob Dylan over det tekstlige niveau i The Sandmen, og bandet løber nok aldrig med Nobelprise­n i litteratur. Det har aldrig vaeret ordene, der har drevet The Sandmen til noget stort, og det er det heller ikke denne gang:

Jeg er fri nu, lad mig gå Du sparkede til mig, da jeg lå ned

Sparkede døren ind

Slog mig ud og tog mig med

Men den stemme, som ordene bliver leveret med, hører fortsat til blandt de allerstaer­keste herhjemme. Allan Vegenfeldt synger med dyb, plaget og myndig røst hele vejen igennem – hvert et ord kraenger han ud med intens desperatio­n i stemmen.

Svenske Micke Herrström, der også producered­e bandets mere end 30 år gamle mestervaer­k ”Western Blood”, har skruet på knapper under arbejdet på denne plade, der udmaerker sig ved et bastant, skramlet og detaljerig­t lydbillede.

The Sandmen blev egentlig opløst i 1995, men vi har at gøre med bandet, der naegter at dø.

Efter medlemsflu­gt, død, stilskift og pendling mellem forskellig­e pladeselsk­aber er bandet her endnu.

Heldigvis.

ROCK HIMMELSTOR­MER 500% Records

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark