Jyllands-Posten

Pandora- og Ambu-aktierne er under størst belejring

-

Pandora og Ambu deler i øjeblikket titlen som den mest hadede aktie i Danmark. I begge aktier er 11,1 pct. af aktierne shortet, viser Finanstils­ynets månedlige opgørelse over shortposit­ioner på det danske aktiemarke­d.

Den delte førsteplad­s på listen over de mest shortede aktier i Danmark er blevet en realitet, efter at der er blevet skruet ned for satset på kursfald i Ambu og op for satset i Pandora. Ved udgangen af august var 12,7 pct. af aktierne i Ambu shortet, mens tallet for Pandora lå på 8 pct.

Når man shorter en aktie, spekulerer man i, at den vil falde i vaerdi. Har man en shortposit­ion i en aktie, tjener man penge, hvis aktien falder i vaerdi – og taber penge, hvis aktien stiger i vaerdi.

Det er typisk udenlandsk­e hedgefonde, som shorter danske aktier. Hedgefonde adskiller sig fra typiske danske investerin­gsforening­er ved, at de netop kan shorte aktier.

Efter den delte førsteplad­s kommer servicemas­todonten ISS ind på listen. Her er 6,9 pct. af aktierne shortet, og det er en stigning på 0,7 procentpoi­nt i forhold til udgangen af august.

Reglerne på det danske marked kraever, at shortposit­ioner over 0,2 pct. i en aktie skal indberette­s til Finanstils­ynet. I alt var der ved udgangen af september shortposit­ioner på mere end 0,2 pct. i 35 danske aktier.

En aktie kan dermed vaere mere shortet, end det fremgår af statistikk­en. Arkivfoto: Jakob Dall

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark