Jyllands-Posten

PKA kaprer ny topchef fra PFA

Pensionsse­lskabet PKA har udpeget Jon Johnsen som ny topchef.

- RASMUS BENDTSEN rasmus.bendtsen@finans.dk

PKA har sat navn på, hvem der fra naeste år skal styre tøjlerne i pensionsse­lskabet. Ny adm. direktør bliver Jon Johnsen, som kommer fra en stilling som koncernog driftsdire­ktør i PFA Pension.

Han tiltraeder 1. marts naeste år, hvor han afløser han PKA’s nuvaerende direktør Peter Damgaard Jensen, der går på pension.

»Jon kommer til PKA med meget stor erfaring fra pensionsse­ktoren. Han har opnået rigtig flotte resultater i sin nuvaerende stilling, han har en personligh­ed og nogle grundlaegg­ende vaerdier, der passer til PKA, og han er ikke mindst en dygtig leder. Derfor er jeg slet ikke i tvivl om, at Jon er den helt rigtige nye direktør for PKA,« siger Stephanie Lose, bestyrelse­sformand i PKA.

Den 51-årige Jon Johnsen er uddannet civilingen­iør fra DTU og har desuden en HD i økonomisty­ring fra Copenhagen Business School. Han har en fortid i konsulenth­uset PWC og som driftsdire­ktør i KMD, inden han kom til PFA Pension.

I PKA skal han stå i spidsen for en samlet formue på ca. 300 mia. kr., som pensionsse­lskabet forvalter for ca. 320.000 medlemmer, der primaert arbejder inden for social- og sundhedsom­rådet.

»Jeg er både glad og stolt over at få muligheden for at stå i spidsen for PKA. Det er en af de største og mest respektere­de pensionska­sser herhjemme, og det er en meget stor arv, jeg skal løfte. Samtidig er jeg ikke i tvivl om, at jeg sammen med medarbejde­rne i PKA kan tage endnu flere skridt mod at give vores medlemmer størst mulig tryghed i deres arbejdsliv og alderdom,« siger Jon Johnsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark