Jyllands-Posten

Skuffende regnskab sender Chr. Hansen til taelling

Investorer­ne har barberet milliarder af markedsvae­rdien, efter at Chr. Hansen skuffede og samtidig forventer en forholdsvi­s svag vaekst det kommende år.

- BENJAMIN W. CHRISTENSE­N benjamin.christense­n@finans.dk

Skuffende vaekst og skuffende tro på fremtiden.

Den tidligere helt store investorda­rling Chr. Hansen er blevet sendt til taelling af investorer­ne, fordi fremtiden nu ser mere udfordrend­e ud end laenge efter en årraekke med bemaerkels­esvaerdig høj vaekst og forgyldte investorer.

»Vaeksten var skuffende. Vi er et vaekstsels­kab, og vi skal genfinde energien og komme tilbage på vaekstspor­et. Det skal der ikke herske nogen tvivl om,« siger Mauricio Graber, adm. direktør i Chr. Hansen.

Han kan se tilbage på et år, der nok bød på en vaekst på 7 pct., men som også blev et år, der lå noget under den langsigted­e ambition om at levere 8-10 pct. vaekst om året og en overskudsg­rad på mindst 30.

Baeredygti­ghedshaede­r

Selv om Mauricio Graber utvetydigt er skuffet over vaeksten, haefter han sig ved, at både driften og selskabets cashflow er saerdeles staerke.

Det blev også et år, hvor Chr. Hansen blev kåret til verdens mest baeredygti­ge virksomhed, havde rekordhøj sikkerhed og fik tiltrukket en masse nyt talent.

»Man er nødt til at sammenlign­e det med den generelle performanc­e hos mange andre selskaber og konkurrent­er. Så er det stadigvaek en ganske respektabe­l praestatio­n,« siger Mauricio Graber.

Alligevel forventer han og resten af koncernen kun at kunne levere en vaekst på 4-8 pct. det kommende år, hvilket mildest talt ligger langt fra de langsigted­e ambitioner.

Det skyldes ikke mindst forventnin­ger om et helt fladt 1. kvartal, hvor udfordring­erne i divisionen Natural Colors, dér, hvor den røde farve i bl.a. Campari og spegepølse

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark