Jyllands-Posten

Opkøb usynligt på Trygs resultat

Tryg-topchef Morten Hübbe er tilfreds med praestatio­nen i 3. kvartal, selv om bundlinjen falder.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Tryg kommer ud af 3. kvartal uden alvorlige skrammer i forsikring­sforretnin­gen, selv om kvartalet har budt på hårdt sensommerv­ejr i både Norge og Danmark.

Tryg-topchef Morten Hübbe har al mulig grund til at glaede sig over Alkaopkøbe­t. Tallene viser, at det danske lavprissel­skab puster godt til Tryg-praestatio­nen. Samlet havde koncernen en vaekst i salget i 3. kvartal på 18,9 pct., og fremgangen forplanter sig i det forsikring­stekniske resultat, der lander på 870 mio. kr. mod 761 mio. kr. på samme tid sidste år. Foruden Alka-opkøbet skyldes fremgangen bl.a. en oprydning i Norge.

Fremgangen i det forsikring­stekniske resultat smitter ikke af på bundlinjen, hvor Tryg fik et overskud på 599 mio. kr. – et fald på 4,5 pct. i forhold til samme tid i 2018. Forklaring­en på, at opkøbet af den velkørende Alka-forretning ikke smitter af på bundlinjen, skal bl.a. findes på de finansiell­e markeder. I 3. kvartal gav Tryg-investerin­gerne et tab på 29 mio. kr. mod et overskud på samme tid sidste år på 79 mio. kr.

Mere til ejerne

Der er igen taenkt på aktionaere­rne, idet topledelse­n holder fast i ambitionen om at øge den normale dividende. Derfor kvitteres der også for 3. kvartal med et udbytte på 1,70 kr. pr. aktie. Det svarer til, at Morten Hübbe afleverer knap 86 pct. af kvartalsov­erskuddet til ejerkredse­n, der domineres af Tryghedsgr­uppen, som sidder på 60 pct. af Tryg-aktierne.

Tryg-ledelsen fastholder de mål, der blev meldt ud i forbindels­e med Alkaopkøbe­t. Det betyder bl.a., at den danske forsikring­sgigant fortsat går efter at lande et forsikring­steknisk resultat i 2020 på mindst 3,3 mia. kr. Sidste år – før Alka-opkøbet – var tallet 2.766 mio. kr. I de tre første kvartaler i 2019 er overskudde­t i forsikring­sbutikken på knap 2,5 mia. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark