Jyllands-Posten

Det bedste resultat nogensinde

-

Det er handel med donorsaed, som har givet Cryos Internatio­nal voldsom vaekst, men selskabet satser også på at gøre kunsten efter med donoraeg.

»Forventnin­gen er, at inden for tre-fem år, hvis vi skal vaere blandt de førende på området, skal vi have en omsaetning, der minder om den, vi har på saedbankom­rådet,« forklarede direktør Peter Reeslev sidste år til Børsen.

Chef siden 2017

Han overtog i 2017 chefstolen fra hovedaktio­naer Ole Schou, som stiftede Cryos i 1987. Samtidig fik Peter Reeslev 5 pct. af aktierne i Cryos. Resten ejer Ole Schou.

Cryos har allerede brugt et trecifret millionbel­øb på at etablere en aegbank i USA, og målet er også at skabe en bank på europaeisk jord. Det bliver nok ikke i Danmark, for her må man ifølge loven ikke handle med donoraeg.

Foreløbig er de amerikansk­e saed- og aegbanker de eneste udenlandsk­e afdelinger for Cryos Internatio­nal, der herhjemme har afdelinger i Aalborg, Aarhus, Odense og København.

I dag sker salget af saed og aeg til over 100 lande, men Cryos er ikke den eneste store aktør på markedet herhjemme. Markedet for fertilitet­sbehandlin­g er i kraftig vaekst, og Danmark er også hjemsted for European Sperm Bank, som blev stiftet i 2004 af den diskrete

Bower.

Han solgte tidligere på året 65 pct. af selskabet til kapitalfon­den Axcel for et hemmeligt millionbel­øb, der ifølge Børsens oplysninge­r vaerdisatt­e saedbanken til lidt over 500 mio. kr.

Cryos Internatio­nal og European Sperm Bank er blandt verdens største saedbanker. rigmand Peter

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark