Jyllands-Posten

Praest efter stolekup: Det kraenker

-

Natten til torsdag blev Thorsager Kirke udsat for et større stolekup. Her blev 143 designerst­ole af maerket Kaare Klint stjålet.

I praestetea­met er man rystede og i sorg over tabet af stolene, som har vaeret en del af kirken siden 1952. Det fortaeller Morten Bay-Mortensen, der er kommunikat­ionspraest i Nord- og Syddjurs Provstier og tilknyttet Thorsager Kirke.

»Vi er rystede over, at det kan ske. Det er selvfølgel­ig et frygteligt syn at komme til en kirke, der er blevet ryddet i nattens løb. Der er mange følelser i det, fordi det er en kirke, der i de flestes

1

øjne er et helligt og fredeligt sted. Man føler sig kraenket og berørt«, siger han.

Kaare Klint-stolene har ifølge kirken en vaerdi på 6.000 kroner stykket, og Østjylland­s Politi opfordrer til, at forhandler­e af møbler og private reagerer, hvis de får tilbudt nogle af stolene.

»Stolene er en del af kirken, som i forvejen er helt speciel, da det er Jyllands eneste rundkirke. Stolene har, som det fine stykke møbel, jo altid vaeret en del af den indre arkitektur,« siger Morten Bay-Mortensen.

Stolene er af modellen ”Kirkestole­n”, som blev fremstille­t i 1950'erne. De er lakeret brune og har lyse saeder i flettet papirgarn.

Tyveriet skete formentlig omkring klokken tre på Kirkebakke­n. Gerningsma­nden eller -maendene havde brudt døren op og formentlig brugt en lastbil eller en varevogn til at fragte stolene. Kun få stole, der har vaeret forsynet med en special lås, står tilbage i kirken.

Politiet er på nuvaerende tidspunkt i gang med de tekniske undersøgel­ser på stedet. Desuden bliver beboere i området afhørt. De ansatte i kirken håber at kunne låne stole fra andre kirker til søndagens gudstjenes­te.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark