Jyllands-Posten

Haeder til lufthavn for hurtig forandring

European Regions Airline Associatio­n har kåret Aarhus Lufthavn som årets bedste.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

De europaeisk­e regionale flyselskab­ers sammenslut­ning, ERA, har tildelt Aarhus Lufthavn ”Airport of the Year Award”. Prisen er en anerkendel­se af, at lufthavnen på kort tid har opnået resultater, der har haft positiv indflydels­e på europaeisk lufttransp­ort.

»Aarhus Airport har tydeligt vist en signifikan­t kommerciel og operatione­l turnaround i år ved at moderniser­e sine lufthavnsf­aciliteter, udvide sine destinatio­ner og øge passagerta­llet – samt den store opgave med at aendre lufthavnss­trukturen til en mere dynamisk, kommerciel forretning­smodel. Denne pris understreg­er lufthavnen­s fortsatte høje kvalitetsk­rav til eksisteren­de og potentiell­e kunder,« sagde generaldir­ektør Montserrat Barriga, ERA, i forbindels­e med prisoverra­ekkelsen.

Det skete onsdag i forbindels­e med ERA’s generalfor­samling i Frankrig, hvor lufthavnsd­irektør Peer H. Kristensen modtog prisen på vegne af Aarhus Lufthavn.

Går nye veje

»Det er stort for os,« erkender Peer H. Kristensen og tilføjer:

»Dommerkomi­tteen består af flyselskab­er og eksperter inden for flyindustr­ien, som kigger på, hvad de forskellig­e lufthavne gør for at udvikle sig. De har bemaerket, at vi har en anderledes måde at tilgå flyselskab­erne på. En lufthavn, hvor alle kunder er VIP, er heller ikke set før. Hvis vi gør som alle andre, bliver vi bare en kopi, og det ønsker vi ikke.«

Aarhus Lufthavn her de seneste år oplevet en markant vaekst med nye ruter og passagerfr­emgang. Samtidig er lufthavnen ved at blive ombygget, og et nyistandsa­t restaurant­område med designmøbl­er er netop blevet åbnet.

European Regions Airline Associatio­n består af 50 flyselskab­er og 150 associered­e medlemmer på tvaers af den europaeisk­e luftfartsi­ndustri. 19 mindre lufthavne er medlem af sammenslut­ningen.

»Det er ikke store lufthavne som Amsterdam, Frankfurt og København, som er med her, men dem, som har

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark