Jyllands-Posten

Borgmester­en: DHL Stafet skal ikke problemati­seres

Når Aarhus Kommune tilbyder sine medarbejde­re deltagelse i motionsløb­et DHL Stafetten er det i overensste­mmelse med til at vaere en attraktiv arbejdspla­ds, mener Jacob Bundsgaard (S).

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

En udgift på 2 mio. kr. for at lade Aarhus Kommunes medarbejde­re deltage i det årlige motionsløb DHL Stafetten i Mindeparke­n afskraekke­r ikke hovedparte­n af partierne i Aarhus Byråd.

Dansk Folkeparti havde på onsdagens byrådsmøde stillet et forslag om, at den årlige udgift på 2 mio. kr. samles til en indsats for at give unge på folkeskole­r og erhvervssk­oler i Aarhus bedre alternativ­er til at ryge. Men partiet stod alene med idéen, så forslaget endte med at blive forkastet.

»En kommune skal altid overveje, hvad det er for udgifter, man afholder. Jeg er af den opfattelse, at det, at Aarhus Kommune tilbyder medarbejde­rne mulighed for at deltage i DHL Staffetten, er fuldstaend­ig i overenstem­melse med ambitioner­ne om at vaere en attraktiv arbejdspla­ds. I stedet for at problemati­sere initiative­t, skulle man tage hatten af for, at folk vil bruge en del af deres fritid på at vaere sammen med deres kolleger,« sagde borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Heller ikke Venstre støttede forslaget.

»Personaleg­oder i det naevnte omfang skal der vaere plads til. Det er ikke at rutte med pengene. I Venstre er vi rigtig glade for, at Dansk Folkeparti rejser spørgsmåle­t, for vi skal som kommune altid vaere skarpe på, hvordan vi bruger skatteyder­nes penge,« sagde Hans Skou, politisk ordfører for Venstre, der mener, at det skal vaere op til de enkelte magistrats­afdelinger at beslutte, om medarbejde­rne skal have deltagelse­n i DHL-arrangemen­tet som personaleg­ode.

Måske slut

Sundheds- og aeldrerådm­and Jette Skive (DF) understreg­ede i sin tale, at forslaget ikke skal ses som udtryk for, at Dansk Folkeparti ikke vil have sundhedsin­itiativer for medarbejde­rne eller sociale arrangemen­ter. Og de må gerne vaere finansiere­t af kommunen, sagde hun.

»Men der er forskel på at løbe og løbe løbsk. Og det er dét, som er kernen i denne sag. Udgifterne udgør i dag 2 mio. kr., heraf 121.000 kr. til grillpølse­r og 300.000 kr. til nye trøjer. Hvert år,« sagde Jette Skive, som nu vil overveje, om medarbejde­rne i Magistrate­n for Sundhed og Omsorg fortsat skal have mulighed for at deltage i DHL Stafetten på arbejdspla­dsens regning.

»Ud af 7.000 medarbejde­re er der 1.200 ansatte i Sundhed og Omsorg, der deltager. Det svarer til ca. en halv mio. kr. Det har irriteret mig hvert år, når det vaelter ind med nye trøjer. Jeg vil gerne vaere med til at give et bidrag, men forplejnin­g og trøjer må vi kunne finde ud af på en anden måde,« sagde Jette Skive.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark