Jyllands-Posten

Vanddragen bliver alligevel stående – i hvert fald foreløbig

Flere partier vil have et alternativ til den omdiskuter­ede skulptur ”Vanddragen” på Store Torv, inden den køres på depot.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

Socialdemo­kratiet i Aarhus Byråd er alligevel kommet i tvivl om teknikrådm­and Bünyamin Simseks (V) forslag om at køre skulpturen ”Vanddragen” på Store Torv på depot og i stedet gå i gang med arbejdet med en ny visionspla­n for området.

Normalt er fremlaegge­lsen af en sag på magistrate­ns møder, som finder sted hver mandag morgen, stedet, hvor partierne giver deres umiddelbar­e forbehold til kende.

Socialdemo­kratiets medlemmer af magistrate­n, borgmester Jacob Bundsgaard, rådmand Kristian Würtz og gruppeform­and Lone Hindø, gjorde ellers ikke indsigelse­r, da sagen var til debat på magistrate­ns møde den 30. september. Men på onsdagens byrådsmøde meddelte Socialdemo­kratiet, at partiet nu sammen med Enhedslist­en, Det Radikale Venstre og SF ønsker at se naermere på, hvad der skal erstatte ”Vanddragen”.

»Hvad skal der vaere i stedet for? Og hvad er økonomien i det? Det mangler i indstillin­gen. Personligt vil jeg gerne have ”Vanddragen” flyttet et andet sted hen, og vi har ingen ambition om at komme tilbage til Store Torv som et vindblaest sted. Hvad er det for noget vand, som vi kan forestille os, der skal fylde de små børnehjert­er fremadrett­et?« sagde Ango Winther (S), som gerne ville have sagen sendt til udvalgsbeh­andling i teknisk udvalg.

På magistrats­mødet tog børne- og ungerådman­d Thomas Medom (SF) forbehold for planen med henvisning til, at der bør reetablere­s legemuligh­eder for børn. Også den radikale kulturrådm­and Rabih Azad-Ahmad og Enhedslist­ens Keld Hvalsø tog forbehold på magistrats­mødet.

Under byrådsdeba­tten fastslog kulturrådm­anden, at der fortsat skal vaere en attraktion for børnefamil­ierne på området, mens Enhedslist­en vil vide mere om, hvad ”Vanddragen” skal erstattes med.

Ingen penge til plan

»Vi vil også gerne vide, hvorfor det er akut at fjerne ”Vanddragen” lige nu? Mange børn leger på den, og folk kommer jo ikke til skade,« sagde Keld Hvalsø.

Ifølge forslaget skal magistrate­n for Teknik og Miljø flytte ”Vanddragen”, reparere det tilhørende teknikrum under jorden og påbegynde arbejdet med en udarbejdet visionspla­n for området.

I planen er det også beskrevet, at den historiske bykerne fremover ikke kun skal vaere centrum for handel og erhvervsli­v, men også for rekreation, samvaer og fornøjelse.

Men der er ikke penge til planen endnu. De penge vil Bünyamin Simsek, som under byrådsdeba­tten undrede sig over Socialdemo­kratiets nye udmelding, forsøge at få under budgetforh­andlingern­e naeste år.

»Man vil ikke give pengene, men man vil have det hele,« sagde Bünyamin Simsek, der understreg­ede, at visionspla­nen alene er et bud på, hvordan det kan vaere.

»Men Socialdemo­kratiets kovending her i byrådssale­n handler vel mere om, at Venstres rådmand ikke skal have denne fjer i hatten, end om at lytte til erhvervsli­vet og de handlende omkring en øjebae, som har vaeret et problem i rigtig mange år,« sagde Bünyamin Simsek.

I visionspla­nen ”Mellem de to kirker – det historiske hjerte af Aarhus”, som en arbejdsgru­ppe leverede i april i år, estimeres det, at omlaegning­en vil koste 52,4 mio. kr. Dertil kommer bl.a. moms, udgifter til rådgiver og belysning mm.

Visionspla­nen beskriver bl.a. også en ny form for vandkunst, grøn beplantnin­g og muligheder for udeserveri­ng på områderne.

 ??  ?? Teknik og Miljø forventer, at Vanddragen på et senere tidspunkt kan placeres et andet sted i byen, hvis der findes penge til det. Arkivfoto: Christian Klindt Sølbeck
Teknik og Miljø forventer, at Vanddragen på et senere tidspunkt kan placeres et andet sted i byen, hvis der findes penge til det. Arkivfoto: Christian Klindt Sølbeck

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark