Jyllands-Posten

Knivstikke­ri efterforsk­es som terror

Tre personer blev stukket ned, da en mand gik amok med en kniv i et indkøbscen­ter i Manchester.

- CARSTEN ELLEGAARD Jyllands-Postens korrespond­ent carsten.christense­n@jp.dk

Politiet i Manchester har sigtet en 41-årig mand for terrorisme, efter at fire personer fredag ved middagstid blev såret i Arndale Shopping Centre i Manchester.

Ifølge politiet løb manden ind i centeret bevaebnet med en kniv, som han faegtede med og begyndte at angribe folk, der flygtede ind i butikker, der låste dørene. To ubevaebned­e politifolk var i centeret, og da de ville bremse manden, begyndte han at jagte dem rundt, indtil han blev pacificere­t.

Tre personer nåede dog at blive stukket ned af manden, der er tale om en mand i 50’erne og to kvinder, hvoraf den ene er 19 år. Kvindernes tilstand blev fredag eftermidda­g betegnet som stabil, mens der ikke var oplysninge­r fremme om mandens tilstand. Dog kunne politiet sent fredag eftermidda­g oplyse, at der ikke var tale om livstruend­e skader. Endnu en kvinde fik behandling, men hun var ikke blevet stukket.

En talsmand fra politiet sagde fredag aften:

»Vi har en mistanke om, at der er tale om terrorisme pga. måden, det er sket på og omstaendig­hederne, det er sket på. Men vi kender ikke det helt nøjagtige motiv for denne brutale og skraemmend­e haendelse.«

En stor antiterror­operation med svaert bevaebnet politi blev også indledt umiddelbar­t efter angrebet. Politiet oplyste fredag, at det umiddelbar­t mente, at gerningsma­nden havde handlet på egen hånd, som en såkaldt ”lone wolf” – enlig ulv. Begrebet bruges, når en gerningsma­nd helt uden andres medvirken begår typisk terrorrela­terede angreb.

Mens motivet i Manchester fortsat er ukendt, fandt angrebet sted, blot to dage efter at en 27-årig mand gik til angreb i den tyske by Halle. Angiveligt ud fra højreekstr­emistiske motiver forsøgte han forgaeves at storme den jødiske synagoge i byen. Derefter skød og draebte han to mennesker og sårede yderligere to.

Hvis der er tale om et terrorangr­eb i Manchester, er det første gang siden 2017, at Storbritan­nien rammes af terrorisme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark