Jyllands-Posten

Kan tre traengte nøglespill­ere levere varen mod Schweiz?

Efterveer af transfersn­ak, hård konkurrenc­e og omstilling til en ny spillestil: Christian Eriksen, Thomas Delaney og anfører Simon Kjaer er alle kommet sidelaens ind til en afgørende EM-kamp.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Nå, hvordan går det egentlig derhjemme, kan ens velmenende chef sagtens finde på at forhøre om, og mon ikke fodboldlan­dsholdets chef, Åge Hareide, har stillet spørgsmåle­t nogle gange i de seneste dage.

Lørdag aften stiller Danmark op mod Schweiz i Parken, det gaelder i første omgang tre point, og i anden raekke en naesten-billet til EM-slutrunden i 2020 på blandt andet dansk graes. Og så handler det for de 11 spillere om at stå knivskarpt. Uagtet hvilke oplevelser de har taget med hjem til trygge Danmark fra de klubber, de tjener deres penge i til daglig.

Det nuvaerende danske landshold, ubesejret så laenge, at de fleste er holdt op med at taelle, har i sin staerkeste udgave fire absolutte nøglespill­ere: målmand Kasper Schmeichel, anfører og forsvarsle­der Simon Kjaer, midtbanemo­tor Thomas Delaney og offensiv idémand og notorisk målscorer Christian Eriksen.

Kasper Schmeichel er på toppen af sin karriere i Leicester City, alt er i trygge haender, når det gaelder ham og landsholde­t. De tre øvrige? En lidt anden sag.

I Borussia Dortmund oplevede Thomas Delaney i begyndelse­n af saesonen, at han ikke var førstevalg til en af positioner­ne på midtbanen.

»Det har vaeret mere rodet, end jeg kunne ønske. De første fire kampe, Super Cup og tre bundesliga­kampe uden et minut, havde jeg ikke lige set komme efter den seneste saeson,« erkender han.

Hans manglende spilletid i klubben var allerede et tema, da landsholde­t mødte Gibraltar og Georgien for en måneds tid siden.

»Da jeg var med landsholde­t senest, håbede jeg virkelig, at jeg skulle spille mod Gibraltar. Der kunne have vaeret andre planer. Jeg ankom med kun 45 minutter i benene. Men Jon Dahl Tomasson sagde, jeg skulle regne med at spille begge kampe. Jeg havde virkelig brug for at spille kampe på det tidspunkt,« siger Thomas Delaney, som var med i begge landskampe.

Han er ikke specielt bekymret for, at han og de to øvrige erfarne nøglespill­ere muligvis ikke står knivskarpt mod Schweiz.

»Vi vil gerne ankomme i topform til landskampe­ne og med positive oplevelser. Men kommer man med tre kampe om ugen, så kan man have traette ben. Man kan ikke vaere i top på alle parametre. Vi vil gerne have vundet alt og taenke ”jeg er 19 år igen”. Sådan er det ikke. Vi kan forvente meget af os tre, selv om vi ikke har spillet fast i vores klubber. Jeg tror, vi minder om hinanden, når det gaelder tilgangen til det. Christian Eriksen er en 10’er, der løber som en 8’er, han løber ofte mere end jeg. Det handler om mentalitet­en og glaeden ved at vaere i landsholds­lejren,« forklarer Thomas Delaney.

En overskueli­g situation

Han fortaeller, at han har stået i situatione­n før; manglende spilletid i klubben.

»Det er ikke verdens undergang, og det er til at overskue. Min opfattelse er, at jeg bør spille hver gang i klubben. Det tvivler jeg ikke på, jeg skal komme til. Selvfølgel­ig havde jeg gerne spillet alle minutter, men på det seneste har jeg vaeret med,« siger han.

Jeg spillede to kampe sidst med landsholde­t og har spillet to kampe siden, så jeg er der, hvor jeg skal vaere. Simon Kjaer, landsholde­ts anfører, inden kampen mod Schweiz

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark