Jyllands-Posten

SÅDAN ER DET GÅET I KLUBBERNE

-

Midtbanesp­illeren med den store arbejdsrad­ius er sikker på, at de tre lederskikk­elser godt kan forvalte, at de ikke møder op til landskampe­n med succeser på slaeb. Selv har han dog på det seneste spillet flere fine kampe for Borussia Dortmund.

»Vi kan sagtens navigere i det. Jeg kan huske, at Nicklas Bendtner havde en fantastisk evne. Han spillede overhovede­t ikke i sin klub, men han kunne komme hjem og vaere totalt kampafgøre­nde på landsholde­t. Det kan godt lade sig gøre. Men der er brug for, at vi tre tager ansvar i landskampe­ne, og det forventer jeg også, at de to andre er med til at gøre,« bemaerker han.

Hvor er min form?

Landsholde­ts mest betydnings­fulde spiller i nyere tid, Christian Eriksen, leder efter formen i Tottenham, efter at han i løbet af sommeren var genstand for konstante rygter om et klubskifte.

»Jeg er vant til at komme med succes til landsholde­t. Nu er det lidt mindre. Men det er da sket, at vi har tabt i weekenden lige op til en landskamp. Jeg tror, at folk tackler det som altid, og det gør vi ved at traene og saette fokus på kampen. Vi skal alle tre nok vaere klar til kampen. Vi ved, hvad det handler om, vi ved, hvordan vi skal spille,

Landsholde­ts anfører byttede Sevilla ud med en lejeaftale i Atalanta i Italien før denne saeson, og Simon Kjaer har kun spillet to ud af fem mulige kampe i Serie A, en i 90 minutter, mens han blev skiftet ud efter en time i den anden.

I Champions League sad han på baenken, da Atalanta tabte 1-2 til Shakhtar Donetsk.

I fem af otte kampe i Premier League har Christian Eriksen spillet fra start, i tre af dem er han blevet skiftet ud undervejs. Tidligere har Eriksen spillet stort set samtlige minutter i Tottenham.

I Champions League-kampen mod Bayern München indledte han på baenken, men kom ind i de sidste 27 minutter, da Tottenham tabte 2-7 på egen bane.

Midtbanesl­ideren har spillet fra start i fire ud af syv bundesliga­kampe for Borussia Dortmund, de øvrige tre sad han på baenken. I sidste saeson spillede han stort set hver kamp.

I Champions League har han deltaget på fuld tid og fået ros for sin indsats mod Slavia Prag og isaer FC Barcelona. det sidder på rygraden. Mentalt kan vi uden tvivl godt lukke eventuelle skuffelser ude,« fastslår Christian Eriksen.

Christian Eriksen har højst usaedvanli­gt måttet finde sig i at sidde på reservebae­nken i flere kampe, blandt andet da Tottenham tabte 2-7 til Bayern München i Champions League.

Ingen undskyldni­nger

At tre af det danske landsholds største karakterer er mødt op med blandede erfaringer i den seneste tid, slår han hen:

»Vi er alle friske til landskampe­ne. Der er ingen undskyldni­nger.«

Mens Christian Eriksen og Thomas Delaney i det mindste har fået en del minutter i benene, er det vaerre med Simon Kjaer, landsholde­ts anfører. Han har blot spillet fra start i to af Atalantas første kampe i serie A efter skiftet fra spanske Sevilla.

»Jeg er ikke bekymret. Jeg har kunnet maerke, at jeg rykker mig fysisk, og kampene i Italien har vaeret fine fra min side, hvis jeg selv skal sige det. Det går i den rigtige retning. Det er en del af spillet, fodbold er op- og nedture. Der er ingen, der har haft en karriere, som kun går op og op. Vi fokuserer på det, vi har indflydels­e på som spillere. For mit vedkommend­e taenker jeg kun positivt i forhold til kampen mod Schweiz,« forklarer Simon Kjaer.

Kraevende spillestil

For hans vedkommend­e har de første uger i efteråret handlet om at vaenne sig til en helt ny spillestil.

»Det fysiske aspekt er kraevende. Vi spiller uhyre offensivt, og jeg har først og fremmest skullet have styr på nogle taktiske ting. Og derfor er tålmodighe­den stor fra min side. Jeg vidste godt, at Atalanta ville vaere en stor omvaeltnin­g fra Spanien. Det er en kraevende måde, vi spiller på. Det er mange dueller, det er frem over isen for alle på holdet. Det er interessan­t og spaendende. Både lunger og ben skal kunne holde til det i 90 minutter,« siger Simon Kjaer.

Udover at sørge for sig selv på banen ved han godt, at han og andre af de erfarne på landsholde­t desuden skal yde assistance undervejs til holdkammer­aterne. Det kraever ekstra kraefter.

»Men vi har også overskud til at hjaelpe andre på landsholde­t. Jeg spillede to kampe sidst med landsholde­t og har spillet to kampe siden, så jeg er der, hvor jeg skal vaere,« slår han fast.

Svaret på, om nøglefigur­erne har det kraevede overskud, bliver afsløret fra kl. 18.00 og et par timer frem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark