Jyllands-Posten

En sejr mod Schweiz vil gøre det hele lidt nemmere

Landsholde­ts vej til EM på hjemmebane i 2020 kan blive en anelse knudret, hvis kampen lørdag ikke bliver vundet.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Egentlig er det simpelt: Landsholde­t skal blot vinde sine tre resterende kampe i gruppe D. Så er Danmark klar til EM i 2020 og samtidig sikret to puljekampe i Parken.

Men altså; fodbold. Alt kan ske. Lad os antage, at Danmark slår schweizern­e og Gibraltar, så behøver Danmark kun at få et point i Irland for at vaere sikker EMdeltager. Til gengaeld dur det ikke at tabe i Dublin, for så kan både Irland og Schweiz overhale Danmark.

Syv point kan vise sig at vaere tilstraekk­eligt, for Irland og Schweiz mødes indbyrdes. Dermed kan et point mod Schweiz godt vaere brugbart.

Skulle det ske, at Granit Xhaka og co. vinder i Parken, er der flere ubekendte. For så skal danskerne vinde over Gibraltar og Irland, men samtidig håbe, at irerne ikke får flere end fire point mod Georgien og Schweiz.

Hvis og hvis og en livline

Hvis landsholde­t spiller uafgjort mod både Schweiz og Irland – og slår Gibraltar – må den uafgjorte kamp mod Irland i tilfaelde af pointlighe­d med irerne ikke ende 0-0. I Parken spillede Danmark og Irland 1-1, og indbyrdes kampe taeller før målforskel.

Men der er en livline, hvis Danmark slutter som treer i gruppe D. I så fald får landsholde­t i foråret 2020 et sidste skud: Som vinder af sidste års Nations League-pulje er danskerne kvalificer­et til en Nations League-semifinale om en plads i en finale, hvor der er en plads ved EM på spil.

Modstander­en i Nations League afhaenger af, hvilke nationer der kvalificer­er sig direkte til EM.

Her skal Danmark og tre andre lande i givet fald dyste om én plads ved slutrunden. Først i to semifinale­r, hvorfra vinderen går videre til finalen om den ene billet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark