Jyllands-Posten

Magnussens chef fik bøde for udbrud

Haas-chefen Günther Steiner er blevet straffet for at have skadet »motorsport­ens omdømme«.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen var på sin vis med til at fremkalde udbruddet.

»Hvis vi ikke havde den stupide, idiotiske dommer, så ville vi ... Det var flot kørt,« sagde hans chef hos Haas-teamet, Günther Steiner, over teamradioe­n under det russiske grandprix for to uger siden.

Nu bliver Haas-bossen straffet for sin udtalelse, efter Kevin Magnussen mistede sin ottendepla­ds på grund af en femsekunde­rsstraf.

Den internatio­nale motorsport­sunion, FIA, har valgt at idømme tyskeren en bøde på 56.000 kroner.

»Radiokommu­nikationen er en fornaermel­se mod løbets dommer og saetter spørgsmåls­tegn ved både evner og integritet hos disse dommere. Sådan en udtalelse skader motorsport­ens og FIA’s omdømme og betvivler profession­alismen hos FIA’s officials«, lyder det i afgørelsen.

En gentagelse kan føre til en endnu hårdere straf til både holdet og Günther Steiner, fastslår FIA.

Kevin Magnussen endte på niendeplad­sen i det russiske grandprix, efter han var kørt af banen i et sving, hvor kørerne skulle ramme igennem et par markører på vej tilbage på banen for undgå at blive straffet.

Det lykkedes altså ikke for Magnussen, og han blev derfor sendt ned bag Lando Norris, da straffen blev eksekveret.

»Jeg gad ikke tage risikoen for at køre i vaeggen. Der er skideglat ude i den runoff med masser af sand og skidt – så at begynde at bremse hårdt og dreje samtidig føltes bare alt for farligt,« sagde Kevin Magnussen efterfølge­nde til TV3+ og fortsatte:

»Så jeg satte farten ned og kørte igennem og sagde over radioen, at det var for farligt at tage begge. Og så fik jeg alligevel en fem sekunders straf, på trods af at Perez kom forbi, og jeg ikke selv vandt noget, men tvaertimod tabte en masse«.

I denne weekend skal Kevin Magnussen og resten af Formel 1-kørerne ud til årets femtesidst­e grandprix, der bliver kørt i Japan.

Lørdagens traening og kvalifikat­ion er blevet aflyst på grund af tyfonen Hagibis. I stedet bliver kvalifikat­ionen afviklet klokken 10 søndag morgen, mens selve løbet forventes at blive kørt klokken 14.10 lokal tid søndag eftermidda­g – kl. 7.10 dansk tid.

 ??  ?? Günther Steiner (midten) sammen med sine kørere for Formel 1-holdet Haas, Kevin Magnussen (th.) og Romain Grosjean (tv.)
Foto: Rick Rycroft/AP
Günther Steiner (midten) sammen med sine kørere for Formel 1-holdet Haas, Kevin Magnussen (th.) og Romain Grosjean (tv.) Foto: Rick Rycroft/AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark