Jyllands-Posten

Jysk-leasingsel­skab tjener millioner

Lars Larsen Group er hovedaktio­naer i et selskab, som har specialise­ret sig i leasing af bl.a. sportsvogn­e.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Flere aftaler om luksusbile­r og sportsvogn­e sender millioner ind på bundlinjen i et leasingsel­skab med ejerfamili­en bag Jysk som hovedaktio­naer.

Solid Leasing med hovedsaede i Silkeborg blev for nogle år siden etableret af to lokale bilhandler­e.

I 2017 kom Lars Larsen Group ind som hovedaktio­naer med Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, som bestyrelse­sformand.

Netop Jacob Brunsborg, der efter faderens sygdom og død tidligere i år er blevet formand for Jysk-familiens holdingsel­skab, har selv biler som en af sine interesser.

Solid Leasing har specialise­ret sig i bl.a. sportsvogn­e og biler i den højere ende af prisskalae­n i de leasingaft­aler, som indgås. Selskabet arbejder sammen med virksomhed­en Lysdahl Simonsen, der driver salg af brugtbiler under samme tag i den midtjyske købstad. Bag den står to partnere, der ejer den resterende del af Solid Leasing.

Regnskabet for 2018/19 i Solid Leasing praesenter­es først senere på linje med de mange andre selskaber, som Jysk-familien ejer. Adm. direktør i leasingsel­skabet Mads Simonsen fastslår dog, at der er tale om hastig vaekst.

Driftsresu­ltatet er vokset fra 5,3 mio. kr. i 2017/18 til 9,3 mio. kr., og resultatet før skat er øget fra 4,1 til 7,3 mio. kr.

Solid vaekst

»Vores flåde er mere end fordoblet det seneste år – praecis 122 pct. – så vi nu har over 800 biler kørende i vores leasingkon­cept. Det er altid lettere at accelerere fra 0 til 100 i timen end til 200. Men vi forventer at vokse med samme antal kunder i år og få 400 biler flere i flåden,« siger Mads Simonsen.

Han laegger ikke skjul på, at det for selskabet har stor betydning at vaere del af Jysk-familiens koncern – med Jacob Brunsborg som formand.

»I leasingmar­kedet er det afgørende, at man har god likviditet og en sikker grund at vokse fra. Kunderne går meget op i tryghed og sikkerhed bag leasingsel­skabet. Også derfor er Jysk en staerk partner for os. Vi er et selvstaend­igt dattersels­kab, men hviler på et fundament hos Jysk, når det gaelder solid kapital, som vi kan vokse ud fra,« mener Mads Simonsen.

Ifølge direktøren har Solid Leasing kunder fra hele landet – i kraft af fokusering­en på bestemte typer biler, ofte af den dyre slags.

»Vi har kunder blandt både virksomhed­er og private samt mange typer af biler. Det omfatter også en løsning til de danskere, som gerne vil køre i smarte sportsvogn­e i en periode af året – men tager nummerplad­erne af om vinteren,« siger han.

 ??  ?? Mads Simonsen er adm. direktør for og medejer af Solid Leasing, der har Lars Larsen Group som hovedaktio­naer. PR-foto
Mads Simonsen er adm. direktør for og medejer af Solid Leasing, der har Lars Larsen Group som hovedaktio­naer. PR-foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark