Jyllands-Posten

Ejere af solceller tabte retssag mod ministeriu­m

-

Spørgsmål:

Kaere Tommy

Jeg tillader mig at skrive til dig vedrørende ovennaevnt­e retssag i Københavns Byret.

Jeg har undret mig over, at retssagen, som skulle have fundet sted den 22. august 2019, ikke er blevet omtalt i medierne. Jeg kan i hvert fald ikke finde noget.

Det eneste, som jeg kan finde, er en laengere redegørels­e fra EnergiWatc­h op til den 22. august. Denne beskriver bl.a. tumulten i Denfo.

Du har jo selv skrevet en del i Jyllands-Posten om aendringer­ne i lovgivning­en for solcelleej­ere. Jeg vil tro, der er andre end mig, som er meget interesser­ede i en statusmeld­ing.

På forhånd tak.

Venlig hilsen N.S.

Svar:

Jeg forstår Deres brev således, at De spørger til en retssag anlagt af foreningen Danske Energiforb­rugere, Denfo, mod Klima-, Energiog Forsynings­ministerie­t.

Sagen drejede sig – i meget brede vendinger – om retsstilli­ngen for ejere af husstands-solcellean­laeg i henseende til tariffer, afgifter, PSO og moms.

Sagen blev anlagt ved Københavns Byret i marts 2018 og blev afgjort ved byrettens dom af 20. september 2019.

Ved dommen blev Klima-, Energi- og Forsynings­ministerie­t – igen i meget grove traek – frifundet for, hvad der må betegnes som foreningen­s ”hovedpåsta­nd”, i første raekke med henvisning til at den udvidede solcelleor­dning administre­res af Skattemini­steriet.

Klima-, Energi- og Forsynings­ministerie­t var således ikke rette sagsøgte. De øvrige påstande blev ligeledes afvist.

Sagen fik således ikke et gunstigt udfald for solcelleej­erne.

Oveni kom, at foreningen blev pålagt at betale 750.000 kr. i sagsomkost­ninger til Klima-, Energi- og Forsynings­ministerie­t, bl.a. med henvisning til at der var tale om en meget omfangsrig sag med mange omtvistede spørgsmål.

Ifølge Energiwatc­h.dk overvejer foreningen på nuvaerende tidspunkt, om sagen skal ankes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark