Jyllands-Posten

FLS fik klø efter nedjusteri­ng – Novozymes steg fra bund til top

-

Trods en nedjusteri­ng onsdag aften strøg Novozymes mod toppen af det danske aktiemarke­d fredag, hvor FLSmidth omvendt fik kursklø for at have saenket forventnin­gerne til driftsmarg­inen.

Forsonende toner i handelskon­flikten mellem USA og Kina var med til at skabe begejstrin­g på aktiemarke­derne i både Asien, USA og Europa. Herhjemme sluttede C25-indekset 1,02 pct. højere i 1.117,37.

Fredag eftermidda­g skrev den amerikansk­e praesident, Donald Trump, på det sociale medie Twitter, at "der sker gode ting" i handelsfor­handlinger­ne med Kina.

Novozymes til tops

Noget opsigtsvae­kkende endte Novozymes som en af de store vindere i det danske eliteindek­s med en stigning på 3,3 pct. til 292,60 kr.

Onsdag aften nedjustere­de enzymprodu­centen ellers forventnin­gerne for tredje gang i år, og torsdag faldt Novozymes blot 0,3 pct.

Alm. Brand Markets har tidligere påpeget, at en ny nedjusteri­ng fra Novozymes ikke kom som en helt stor overraskel­se.

Det gjorde fredagens nedjusteri­ng fra FLSmidth til gengaeld. I hvert fald dykkede aktien fredag 10 pct. til 233,70 kr., efter at ingeniørko­ncernen ud på eftermidda­g saenkede forventnin­gerne til hele 2019.

FLSmidth regner nu med en driftsmarg­in (EBITA-margin) for 2019 på omkring 8 pct. mod den tidligere forventnin­g om et resultat i den nedre del af intervalle­t på 9-10 pct.

Rift om bankaktier

Bankerne lå også godt til fredag, hvilket også var tilfaeldet i resten af Europa. De europaeisk­e bankaktier fulgte i haelene på stigninger i sektoren i USA, hvor bankerne klarede sig godt torsdag på baggrund af rentestign­inger, der umiddelbar­t er en fordel for bankernes indtjening­svilkår.

Herhjemme steg Jyske Bank 3,4 pct. til 222,70 kr., Danske Bank sluttede 3,4 pct. højere i 95,16 kr., og Nordea steg 3,1 pct. til 48,35 kr.

Chr. Hansen sank derimod 1,2 pct. til 519,60 kr. efter torsdagens kraftige nedtur på 9,2 pct. oven på selskabets årsregnska­b, hvor saerligt forventnin­gerne til 2019/20 skuffede markedet.

Efter regnskabet har flere banker justeret deres kursmål lavere. Det er dog også blevet til en enkelt opjusteret anbefaling fra DNB, der løfter til ”hold” fra ”saelg”.

Der var også analysenyt om DSV Panalpina. Amerikansk­e Citi har genindledt daekning med anbefaling­en ”neutral”. Banken havde senest en købsanbefa­ling af transportk­oncernen, der steg 0,9 pct. til 637,60 kr.

Der fragik fredag desuden udbytte fra aktien i Tryg på 1,7 kr. Forsikring­skoncernen kom torsdag med regnskab for 3. kvartal, og Jyske Bank valgte fredag at haeve anbefaling­en af aktien til ”hold” fra ”saelg”. Trods udbytteafg­angen endte aktien fredag 0,9 pct. højere i 186,50 kr.

Fredag blev aktien i Chemometec også handlet uden et udbytte på 7,5 kr. per aktie. Aktien faldt blot 1 kr. eller 1,4 pct. - til 143,80 kr., så samlet set bød fredagen på en gevinst til aktionaere­rne.

Positive meldinger om muligheden for at indgå en brexit-aftale mellem Storbritan­nien og EU skabte også god stemning hos investorer­ne i DFDS. Rederiet nedjustere­de forventnin­gerne i forbindels­e med regnskabet for andet kvartal i august, og her blev netop usikkerhed­en omkring det foreståend­e brexit brugt som forklaring. Fredag steg aktien 5,3 pct. til 251 kr.

Fremgang var der også til Salling Bank og Djurslands Bank, der fredag opjustered­e forventnin­gerne til årets resultat. Salling Banks aktie steg 1,6 pct. til 191 kr., og Djurslands Bank steg 0,8 pct. til 246 kir.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark