Jyllands-Posten

Ny direktør vil forvandle Classic Race til en byfest

Pølser skal udskiftes med streetfood, og der skal vaere flere spektakula­ere biler, lyder visionerne fra den nye direktør for Classic Race Aarhus, Poul Dalsgaard.

- JONAS HVID jonas.hvid@jp.dk

Store festtelte i Mindeparke­n og ved Tangkrogen, streetfood-boder og et hav af spektakula­ere biler fra film og maerkvaerd­ige racerløb.

Sådan lyder nogle af de tiltag, som den nye direktør for Classic Race Aarhus (CRAA), Poul Dalsgaard, vil lancere for at gøre racefestiv­alen til en folkelig byfest og få den til at appellere bredere end til motorglade maend.

»Det er ikke nogen hemmelighe­d, at Classic Race traditione­lt set tiltraekke­r flest maend, og det vil vaere godt, hvis vi kan få lokket endnu flere kvinder og familier i Mindeparke­n og gøre Classic Race til en stor byfest. Derfor skal der ikke kun vaere pølser og fadøl. Det er i den retning, vi skal,« siger Poul Dalsgaard, der officielt tiltrådte den 1. august.

Helt konkret har han spejdet mod Bispetorv, hvor et stort telt gennem årene i Aarhus Festuge var garant for en god stemning. På samme måde skal store telte vaere samlingspu­nkter ved den kommende udgave af CRAA til maj, så det ikke kun bliver folk med VIP-armbånd og saerlige inviterede, som har steder at mødes.

»Folk har kunnet gå i pitten og se bilerne, men vi mangler et samlingspu­nkt i store telte. Sådan at folk kan tage familie, naboer og venner med og saette sig ind i et stort faelles telt med en god stemning,« fortaeller direktøren og tilføjer:

»Her vil vaere musik, og der bliver talks, hvor f.eks. store racerkører og andre spaendende personer fortaeller om, hvad de har lavet. Det er den sjael og stil, jeg gerne vil have bragt ind i Classic Race.«

Vil vaere attraktiv

Langs med teltene skal der ifølge Poul Dalsgaard stå en raekke madboder, så CRAA bliver »mere streetfood­agtig«.

Desuden drømmer Poul Dalsgaard om at få opstillet flere opsigtsvae­kkende biler til racefestiv­alen.

»Der findes et hav af spektakula­ere biler, der har vaeret med i alverdens maerkvaerd­ige racerløb og deltaget i film. Vi saetter rammen og laegger graes til, og så håber vi på, at der vil vaere rigtig mange, der tager opfordring­en op til at komme og vise deres biler og fortaelle om dem,« lyder det fra direktøren, der proklamere­r, at hans drøm allerede er godt på vej til at gå i opfyldelse.

»Flere rigtig spaendende personligh­eder har sagt ja til at komme. Det er nogle rigtige bileventyr­er, som vil fortaelle om, hvad de har bedrevet. Men vi skal lige have det endeligt på plads,« fortaeller Poul Dalsgaard, der derfor

Flere rigtig spaendende personligh­eder har sagt ja til at komme. Det er nogle rigtige bileventyr­er, som vil fortaelle om, hvad de har bedrevet. Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus

 ??  ?? Poul Dalsgaard tiltrådte som direktør for Classic Race Aarhus den 1. august. Foto: Classic Race Aarhus
Poul Dalsgaard tiltrådte som direktør for Classic Race Aarhus den 1. august. Foto: Classic Race Aarhus

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark