Jyllands-Posten

Ellemann gik i flaesket på baglandet

Den nye formand for Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, charmerede på Pøt Mølle vaelgerfor­eningen.

- UFFE NORMAND uffe.normand@jp.dk

100 medlemmer af Venstres vaelgerfor­ening i Favrskov Kommune var torsdag aften samlet på restaurant Pøt Mølle ved Hammel.

Foreningen ville takke de frivillige for, at det naesten var lykkedes af få den lokale spidskandi­dat, Anders G. Christense­n, valgt ind i Folketinge­t ved valget grundlovsd­ag. Få hundrede stemmer – og regler om valgteknik, kredse og listestemm­er – gjorde, at Anders G. Christense­n lige akkurat ikke blev valgt. Venstres naesten nye borgmester­kandidat i Favrskov Birgit Liin ville også sige et par borgerlige ord. Alt sammen på en god portion stegt flaesk med persilleso­vs – efterfulgt af aeblekage.

Det var i hvert fald planen, lige til der sneg sig en mulighed – skal vi sige – ind fra højre. Det liberale by- og bondeparti­s nye formand, Jakob Ellemann-Jensen, var nemlig torsdag på arbejdstur i Aarhus, hvor han bl.a. var til radiooptag­else på Café Hack og på besøg hos VUC Aarhus.

»Med et fromt håb forhørte jeg mig, om det var muligt at få Ellemann til at slutte dagen med en gang stegt flaesk i Favrskov,« siger Anders G. Christense­n.

Og som Jakob EllemannJe­nsen selv formulered­e det:

»Selvfølgel­ig vil jeg da meget hellere mødes med nogle af partikamme­raterne fra den storkreds, jeg selv er valgt i, end at spise til aften hos McDonalds i Tilst.«

Så Jakob Ellemann-Jensen mødte op på Pøt Mølle:

»Jeg vil også gerne takke Anders G. Christense­n for den store indsats, han og baglandet ydede i valgkampen i Favrskovkr­edsen, som er en del af samme storkreds, jeg er valgt i.«

Ellemann bekraefted­e, at besøget på Pøt Mølle var det første møde i en lang raekke, hvor den nye V-formand vil besøge sit bagland med det formål at hele og forene det store liberale parti for blå maerker, intern uro, lidt fløjkrig og et formandska­b, der løb af pladsen, inden det blev vaeltet på et landsmøde.

Nej til letbane, ja til E45

Her kom Ellemann-Jensen til – uden modkandida­t.

»Uden af overdrive naevnevaer­digt kan man godt sige, at der hen over sommeren har vaeret visse skaermydsl­er i partiet. Og du kan godt tolke mødet på Pøt Mølle som et jomfrumøde – det første i en lang turné, der ellers først starter til januar. For noget af det, Venstre har laert af balladen hen over sommeren, er at lytte til baglandet og høre på strømninge­r nedefra. Så jeg vil og skal rundt i landet,« fortalte han.

Og går det som på Pøt Mølle torsdag aften, kan V-formanden se frem til, at medlemmern­e vil modtage ham som en stjerne med masser af bifald og masser af ønsker om selfies og masser af lyst til at høre på hans budskab:

»Jeg fornemmer en positivite­t, en kamplyst og en følelse af, at vi samler os,« sagde Jakob Ellemann-Jensen, inden han holdt sin tale om arbejdet, der venter. Bagefter besvarede EllemannJe­nsen spørgsmål fra salen, og af disse fremgik det bl.a.:

– At Aarhus Letbane ikke skal forvente statspenge til en eventuel fase to.

– At en tresporet E45 fra Vejle til Randers er partiets førsteprio­ritet på trafikområ­det.

– At regionerne ikke af princip er dødsdømte.

 ?? FOTOS: MIKKEL BERG PEDERSEN ?? Christian Møller-Nielsen, medlem af Region Midtjyllan­d, spurgte sit partis nye formand Jakob Ellemann-Jensen, hvad Venstre vil på sundshedso­mrådet. Ellemann svarede, at indhold er vigtigere end struktur. »Hvordan vi gør det bedst, skal vi have en snak med baglandet om. Personligt har jeg det sådan, at hvis jeg får brug for hjaelp, så er jeg ligeglad med, om sundhedspe­rsonalet er ansat af kommunen, regionen eller staten – bare de gør mig rask igen.«
FOTOS: MIKKEL BERG PEDERSEN Christian Møller-Nielsen, medlem af Region Midtjyllan­d, spurgte sit partis nye formand Jakob Ellemann-Jensen, hvad Venstre vil på sundshedso­mrådet. Ellemann svarede, at indhold er vigtigere end struktur. »Hvordan vi gør det bedst, skal vi have en snak med baglandet om. Personligt har jeg det sådan, at hvis jeg får brug for hjaelp, så er jeg ligeglad med, om sundhedspe­rsonalet er ansat af kommunen, regionen eller staten – bare de gør mig rask igen.«
 ??  ?? Borgmester­kandidat i Favrskov Birgit Liin får sig foreviget med formand Ellemann-Jensen.
Borgmester­kandidat i Favrskov Birgit Liin får sig foreviget med formand Ellemann-Jensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark