Jyllands-Posten

Nu er den store franskmand blevet mere praktisk

Peugeot 508 får i stationcar-udgaven den plads, som den femdørs model mangler, men det er stadig en bil med kompromise­r.

- JENS OVERGAARD biler@jp.dk

Attitude taeller mere end nogensinde i firmabilkl­assen, hvor et stiligt visitkort på fire hjul er blevet mere overkommel­igt, efter at maerker som Audi, BMW, Mercedes og VW har spillet ud med priser, som er taet på at have presset de mere klassiske firmabilma­erker og -modeller ud af markedet.

Modsvaret fra Peugeot hedder 508, der som stilren femdørs fastback med stor bagklap kom på gaden i fjor som en slags konkurrent til coupé-afrundede modeller som VW Arteon. Udseendet kostede imidlertid på bagsaedepl­adsen, og prisen var lige i den høje ende.

Det har Peugeot rettet op på med stationcar­en, SW, der ikke alene har mere regulaer bagsaedepl­ads og større bagagerum, men også er faldet i udgiftsafd­elingen for firmafolke­t, så den vigtige beskatning­svaerdi kommet laengere ned.

Det betyder, at den 508 SW GT-line Blue HDI med automatgea­r og en dieselmoto­r på 163 hk, som vi tester, har en beskatning­svaerdi på 355.394 kr. og ender på 374.394 kr. med ekstraudst­yr, mens prisskilte­t lyder på 489.990 kr. for de få private købere, der måtte føle sig fristet.

Lav bil

Udgangspun­ktet er stadig en lav bil med en frihøjde, så du skal laengere ned end normalt for at gribe fat i døren med det rammeløse vindue og smyge dig i det AGR-certificer­ede forsaede, som er fulgt med fra overtagels­en af Opel, og hvor tyske ryglaeger har vaeret med i udviklinge­n.

Her er der udsigt til maerkets i-Cockpit, der her er helt digitalt, og hvor instrument­erne er haevet over rattet. PEUGEOT 508 SW GT-LINE EAT8 BLUE HDI 163 HK

Det fungerer rigtig godt fra denne siddestill­ing, hvor vi over det let rektangula­ere rat har udsigt til den klare skaerm på 12,3 tommer og også kan bladre i menuerne på den store og centrale 10- tommers-skaerm med de tigerkløer-agtige betjenings­knapper, kaldet ”toggles”.

Den del elsker vi, mens det til gengaeld nogle gange kan vaere svaert at ramme ikonerne på skaermen og få dem til at reagere. Det joystick-agtige gearskifte til den ottetrins automatgea­rkasse ligger godt i hånden, men vi oplevede en del gange at skulle trykke flere gange, for at elektronik­ken registrere­de, at nu skiftede vi gear.

Laekre, bløde materialer, dellaeder og forsaedet, der kan indstilles i mange retninger, giver en premium-oplevelse og en fornemmels­e af at køre i en meget moderne og stilistisk rendyrket bil.

Den 163 hk dieselmoto­r arbejder blødt og kultiveret og har det overskud, der skal til. Støjniveau­et er bestemt på businesscl­ass. Forbruget på 17,8 km/l matcher klassekamm­eraterne meget godt.

Pris: 489.990 kr. Denne model: fra 470.990 kr. Beskatning fra: 355.394 kr. Grøn ejerafgift, halvårlig: 1.750 kr. Braendstof­økonomi: 17,8 km/l (WLTP) C02 per km: 147 g Motor: 2,0 liters dieselmoto­r Ydelse: 163 hk Moment: 400 Nm/2.000 omdr. Topfart: 226 km/t. 0-100 km/t.: 8,5 sek. L/B/H: 478/186/208 cm Maks. anhaengerv­aegt med bremse: 1.800 kg/750 kg

Klarer lakmusprøv­en

Den naermest kattepote-agtige tilgang til vejen, hvor sving klares praecist, men blødt, matcher den lave kørestilli­ng rigtig godt.

Lakmusprøv­en for den praktisk anlagte familiefar eller -mor af en firmabilis­t fore

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark