Jyllands-Posten

Flere penge til minimumsno­rmeringer

-

Jack Hougård Kristensen formand for Paedagogis­k Sektor i FOA Århus

I sit finanslovs­forslag afsaetter regeringen alt for få penge til minimumsno­rmeringer i daginstitu­tionerne.

Ifølge forslaget vil regeringen bruge 2,1 mia. kr. på blandt andet mere velfaerd – herunder minimumsno­rmeringer – samt grøn omstilling.

Selv hvis man forestille­r sig, at halvdelen af pengene bliver brugt på at forbedre kvaliteten i daginstitu­tionerne, vil det vaere utilstraek­keligt. En kommune som Aarhus vil så få omkring 57,5 mio. kr. til formålet.

Men Børn og Unge-forvaltnin­gen i Aarhus Kommune har beregnet, at det vil koste 270 mio. kr. om året, hvis alle aarhusians­ke daginstitu­tioner skal leve op til ekspertern­es bud på normeringe­r, nemlig tre børn pr. voksen i vuggestuer­ne og seks pr. voksen i børnehaver­ne – og der vel at maerke skal vaere tale om tid sammen med børnene.

For så skal kommunen nemlig ansaette 690 fuldtidsme­darbejdere mere.

Så der skal flere penge på bordet, ligesom kvaliteten i daginstitu­tionerne også kun kan blive bedre, hvis regeringen holder løftet om mere uddannet personale.

Her er det oplagt at ansaette flere paedagogis­ke assistente­r.

Vores seneste opgørelse viser, at der er 64 ledige paedagogis­ke assistente­r i FOA Aarhus, som er klar til at løse opgaven, ligesom Aarhus Kommune selv er med til at uddanne 44 paedagogis­ke assistente­r årligt.

Samtidig ved vi, at mange har fundet arbejde uden for faget, fordi de ikke kunne få arbejde som paedagogis­ke assistente­r. En stor del af dem kan Aarhus Kommune sikkert lokke tilbage i faget, hvis kommunen slår stillinger op, hvor de søger efter paedagogis­ke assistente­r.

Det vil koste 270 mio. kr. om året, hvis alle aarhusians­ke daginstitu­tioner skal leve op til ekspertern­es bud på normeringe­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark