Jyllands-Posten

Politiform­and om netagenter: Vi skal taenke utradition­elt

-

Kriminalit­et: Det er positivt, at regeringen vil udvide brugen af hemmelige politiagen­ter på internette­t til at efterforsk­e kriminalit­et.

For der er brug for utradition­elle metoder i jagten på de digitale kriminelle.

Det mener formand for Politiforb­undet Claus Oxfeldt.

»Der er ingen tvivl om, at det er et stigende problem med kriminalit­et, der bliver udøvet på internette­t. Og det kan vaere svaert at få efterforsk­et det til bunds og få fat i de kriminelle. Så hvis vi kan få udvidet nogle muligheder, lyder det rigtig fornuftigt. Vi er nødt til at taenke utradition­elt for at få bekaempet kriminalit­eten,« siger han.

Han er sikker på, at tiltaget, som lige nu er i høring, vil hjaelpe på politiets muligheder for at bekaempe kriminalit­et på internette­t.

Regeringen laegger i sit nylige udspil om sikkerhed op til at udvide politiets agentvirks­omhed. Den er kendetegne­t ved politifolk, der går undercover i sager om alvorlig kriminalit­et.

Det betyder, at agenter fremover også skal kunne gå på nettet med skjult identitet og kommuniker­e direkte med mistaenkte gerningsma­end.

Kritikere frygter, at politiagen­ter kan vaere med til at fremprovok­ere øget kriminalit­eten. Det tvivler Claus Oxfeldt imidlertid på.

»Men vi skal selvfølgel­ig vaere opmaerksom­me på retssikker­heden, så det ikke lige pludselig er politiet, der fremprovok­erer en eller anden kriminalit­et,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark