Jyllands-Posten

Sarah Ferguson har leveret både skandaler og velgørenhe­d

Der skal noget til at ryste det britiske kongehus, men Sarah Ferguson har flere gange fået de stive overlaeber til at baevre.

-

Sarah Ferguson er igennem årene sat i forbindels­e med en optraeden, der sjaeldent ses i royale kredse.

Hun har vaeret gift med prins Andrew, søn af Storbritan­niens dronning Elizabeth og prins Philip, og hun har, måske mest efter separation­en i 1992, flere gange optrådt uden for den kongelige skive.

Men som årene er gået, har hun også vist en anden side.

Det er kun godt en måned siden, at Sarah Ferguson igen viste, at hun er en kvinde, der slår et slag for velgørenhe­d.

For da gjorde hun det, som hun gør hvert år den 11. september i New York.

Hun deltager i arrangemen­tet Street Child, der mindes og samler penge ind til personer, som mistede deres kaere under det store terrorangr­eb i New York den 11. september 2001 på byens berømte tvillinget­årne, World Trade Center.

Sarah Ferguson var selv taet på begivenhed­erne. Dengang arbejdede hun i Nordtårnet for en velgørenhe­dsorganisa­tion.

Hun var imidlertid sent på den den 11. september 2001. Der var meget trafik. Men forsinkels­en på 20 minutter kan have reddet hendes liv, for hun var der ikke, da terroriste­rne ramte tårnene med passagerfl­y.

»Jeg tager hvert minut som en velsignels­e,« sagde hun i august i et interview med magasinet Hello.

Skandaler efter skilsmisse­n

Sarah Ferguson blev gift med Andrew i 1986. Parret fik to døtre, men aegteskabe­t holdt ikke.

Det endte med separation i 1992 og skilsmisse i 1996.

Efter separation­en begyndte skandalern­e med Fergie, som hun i folkemunde blev kaldt. Der dukkede fotos op af en topløs Fergie og hendes finansrådg­iver, der suttede på hendes taeer.

I forbindels­e med skilsmisse­n mistede Fergie titlen ”Hendes Kongelige Højhed”, men hun forblev ”Sarah, hertuginde af York”.

Hun havde også en gaeld på 4,2 mio. pund med sig ud af aegteskabe­t.

Dronning Elizabeth forsøgte at lokke foraeldrem­yndigheden over parrets to døtre, Beatrice og Eugenie, fra Fergie ved at tilbyde hende at få gaelden ud af verden.

Men Fergie lovede, at gaelden ville vaere afviklet på et år.

Hertuginde­n viste sig som en dreven forretning­skvinde, der som noget helt uhørt for medlemmer af det britiske kongehus tjente penge på at reklamere for varer som tranebaerj­uice, porcelaen, japanske kameraer og kosmetik.

Hertuginde­n af York har også udgivet omkring 30 bøger, medvirket i flere filmproduk­tioner og er foredragsh­older.

engelsk hertuginde England

Sarah Ferguson,

 ??  ?? Sarah Ferguson deltager hvert år i arrangemen­tet Street Child, der mindes og samler penge ind til personer, som mistede deres kaere under det store terrorangr­eb i New York den 11. september 2001. Foto: Pool New
Sarah Ferguson deltager hvert år i arrangemen­tet Street Child, der mindes og samler penge ind til personer, som mistede deres kaere under det store terrorangr­eb i New York den 11. september 2001. Foto: Pool New

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark