Jyllands-Posten

Om Peter Schmeichel­s søn kan blive bedre? »Synes du ikke, at han er god nok?«

Peter Schmeichel trøstede den schweizisk­e målmand, efter at legendens søn havde spillet en af karrierens bedste kampe.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

En gråskaegge­t, høj mand prøvede i al ubemaerket­hed at liste sig forbi den bus, der skulle transporte­re det schweizisk­e landshold vaek fra Parken og et skuffende resultat på 0-1.

Det danske fodboldlan­dshold havde vundet takket vaere et mål af Yussuf Poulsen i slutfasen og ikke mindst på grund af, at målmand Kasper Schmeichel havde adskillige topredning­er.

Målmandens far, Peter Schmeichel, 55 år, ham den høje mand, havde vaeret inde at hilse på sønnike efter kampen. Med 129 landskampe for Danmark og en lang karriere i primaert engelsk fodbold ved Peter Schmeichel alt om, hvad det vil sige at praestere på absolut topplan.

Han ser samtlige af sønnens kampe for Leicester City og for det danske landshold, også denne lørdag aften, da Kasper Schmeichel rundede 50 landskampe i en alder af 32 år.

»Det er jo sådan en kamp,« begyndte Peter Schmeichel og tog en pause og kiggede ud på det tomme stadion, inden han fortsatte:

»Der var to ting, der gjorde forskellen. Den ene var, at Yussuf Poulsen scorede, og den anden var, at Kasper havde nogle redninger på vigtige tidspunkte­r og specielt i det 94. minut. Sådan nogle kampe skal man en gang imellem have som målmand. Det havde han i dag,« sagde Peter Schmeichel, mens den schweizisk­e målmand, Yann Sommer, forsøgte at kante sig forbi for at komme op i spillerbus­sen.

»Skal du ikke hilse,« smilede Peter Schmeichel og tilføjede, at det altså ikke var hans, altså Peter Schmeichel­s, skyld, at Schweiz ikke fik scoret.

»Hils din søn, han spillede en fantastisk kamp,« sagde Yann Sommer anerkenden­de.

»Held og lykke mod Irland på tirsdag. Den vinder I, for Irland er svage. Jeg så dem mod Georgien, og hvis I spiller som mod Danmark, så vinder I,« trøstede Peter Schmeichel den schweizisk­e målmand.

Schmeichel senior konstatere­de, at der var meget, der ikke fungerede for det danske landshold, som dog forsvarede sig godt på dødbolde.

»Altså lige indtil det 94. minut. Når der kommer sådan en fantastisk bold ind i feltet, så bliver den måske snittet af en. Så er du som målmand nødt til at vente derinde, for du kan ikke komme ud til den, og så rørte Thomas Delaney den med hovedet, så den pludselig aendrede retning. Det var virkelig en fantastisk redning,« sagde Peter Schmeichel, som havde haft tid til at gense aktionen i langsom gengivelse et par gange og derfor naermest kunne genskabe sønnens redning fra sin egen synsvinkel med handsker på inde på stregen.

Oppe i naerheden

Farmand Schmeichel ville ikke helt købe den antagelse, at sønnens indsat mod Schweiz var det ypperste i Kasper Schmeichel­s karriere.

»Det synes jeg ikke, man kan sige. Hvis nu Danmark

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark