Danmarks bedste havde intet mindre end verdenskla­sse

Et par profiler sled gevaldigt mod Schweiz. Bag sig havde de heldigvis en spraellema­nd, der blev dansk matchvinde­r.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN sportsreda­ktør thomas.kristensen@jp.dk

Kasper Schmeichel 10

Har vel naeppe haft en landskamp med flere afgørende indgreb per boldberøri­ng. Holdt Danmark inde i opgøret med tre fremragend­e redninger, sikrede sejren med en feberredni­ng i sidste minut og var med afstand banens bedste.

Henrik Dalsgaard 5

Fik overhovede­t ikke markeret sig i det fremadrett­ede spil.

Simon Kjaer 4

Satte ét af sine karakteris­tiske diagonalsk­ift frem ad banen kort inde i anden halvleg, men var overbebyrd­et defensivt, hvor schweizern­e alt for ofte fik plads til at skabe farlige åbninger med løb i bagrummet.

Andreas Christense­n 7

Staerk i de direkte dueller og meget påpasselig, men naturligvi­s også medskyldig i de situatione­r, hvor det danske forsvars gaestfrihe­d var lige lovlig stor.

Jens Stryger Larsen 5

En spejling af backkolleg­aen i modsatte side af banen. Lasse Schöne 4

Indledte dysten langt tilbage på banen side om side med Delaney, hvilket haemmede opspillet mod det taktisk godt indstilled­e udehold med Denis Zakaria som en bolderobre­nde bulldozer. Blev helt forudsigel­igt skiftet ud i jagten på mere dynamik.

Christian Eriksen 5

Igen landsholde­ts frelser med oplaegget til 1-0, men oftest fik han smidt redningskr­ansene de forkerte steder hen i løbet af kampen. I glimt fik Eriksen det danske spil til at glide, men en stribe halvslatne aktioner og sløsede dødbolde var desvaerre det kraftigste indtryk.

Thomas Delaney 7

Var han overhovede­t på banen i første halvleg? Smed usynlighed­skappen i pausen og lignede meget mere sig selv med blandt andet en laekker aflevering i dybden til Braithwait­e. Yussuf Poulsen 6

Flintrede i vanlig stil rundt i højeste gear uden at komme forbi sin direkte modstander, men det tilgiver vi gerne, når nu han én gang fik fundet den rette kurs og scorede det åh så vigtige mål.

Andreas Cornelius 6 Overrasken­de foretrukke­t frem for Dolberg. Fyldte godt med sin fysik, men kom aldrig til afslutning­er – på grund af dels egen fejlplacer­ing, dels manglende leverancer fra kanterne.