Jyllands-Posten

Vi er vilde med brugte telefoner

På få år er prisen på nye telefoner skudt så meget i vejret, at mange danskere søger mod brugte telefoner, når den gamle går i stykker.

- ANDERS LEONHARD anders.leonhard@finans.dk

Når Apple lancerer en ny iPhone, tiltraekke­r det som regel stor opmaerksom­hed fra en horde af danskere, der står i kø for at få fat i den nyeste model.

Men de seneste års store prisstigni­nger på nye iPhonemode­ller har fået rekordmang­e danskere til at ty til en brugt iPhone i stedet. Tendensen er global for Apple, som oplevede en nedgang i salget af iPhones på 13 pct. i det seneste kvartal.

For fem år siden, da den nye iPhone 6 blev praesenter­et, kostede den dyreste version 7.500 kr. I dag skal danskerne grave naesten 13.000 kr. op af lommen for at få den nylancered­e iPhone 11 Pro med den største lagerplads.

Hos konkurrere­nde producente­r som Samsung og Sony har priserne for high endtelefon­erne vaeret på samme himmelflug­t.

Der er ikke noget samlet tal over salget af brugte telefoner, da mange handles privat. Men hos den danske virksomhed Greenmind, som opkøber, restaurere­r og videresael­ger brugt elektronik, maerkes interessen for brugte telefoner, saerligt iPhones. Fra maj til august er Greenminds salg af brugte telefoner mere end tredoblet i forhold til samme periode året før – fra cirka en halv million kroner i 2018 til 1,7 mio. kr.

»Brugte telefoner udgør den langt største varegruppe i vores sortiment, og det er tydeligt at maerke, at flere danskere er blevet traette af at bruge 10.000 kr. eller mere på de nyeste telefoner. Vi har aldrig solgt så mange brugte telefoner, som vi gør ,« siger Brian Funch, der er partner i Greenmind.

Han tilføjer, at også en stigende bevidsthed om baeredygti­ghed er medspillen­de.

 ??  ?? Med lige dele passion for elektronik og baeredygti­ghed har Brian Funch (tv.) og Jakob Højland skabt virksomhed­en Greenmind, der forhandler brugt elektronik. Foto: PR
Med lige dele passion for elektronik og baeredygti­ghed har Brian Funch (tv.) og Jakob Højland skabt virksomhed­en Greenmind, der forhandler brugt elektronik. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark