Jyllands-Posten

Californie­n forbyder pels

-

Californie­n bliver den første amerikansk­e stat, der forbyder salg af pels lavet af dyr, skriver BBC.

Forbuddet kommer fra et lovforslag underskrev­et af den californis­ke guvernør, Gavin Newsom. Med lovforslag­et bliver der også indført forbud mod at bruge dyr i cirkusfore­stillinger, medmindre der er tale om katte, hunde eller heste.

Fra 2023 vil det derfor ikke laengere vaere muligt at købe eller saelge tøj, sko eller tasker fremstille­t af pels i Californie­n. Hvis man som indbygger i den solrige stat alligevel lader sig friste, kan man risikere at få en bøde på op til 1.000 dollars, svarende til 6.750 kr. Forbuddet gaelder dog ikke for laeder og hud fra hjorte, får og geder. Loven vil heller ikke gaelde for udstoppede dyr.

»Når det handler om dyrevelfae­rd, går Californie­n forrest, og i dag kraever det lederskab, at vi gør salg af pels forbudt,« siger Gavin Newsom.

Forbuddet er blevet fejret af flere amerikansk­e dyrevelfae­rdsorganis­ationer. »Vi fejrer Gavin Newsom og statens øvrige lovgivere for at erkende, at borgerne i Californie­n ikke ønsker, at deres stat skal bidrage til efterspørg­slen af pelsproduk­ter,« skriver Humane Society USA, en amerikansk dyrerettig­hedsorgani­sation, bl.a. i en pressemedd­elelse.

En talsmand for Fur Informatio­n Council har til gengaeld udtalt, at lovgivning­en er »en del af en radikal vegansk dagsorden, der, med pels som det første skridt, kommer til at betyde andre forbud mod, hvad vi spiser, og hvad vi har på.«

 ??  ?? Foto: Ida Munch
Foto: Ida Munch

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark