Jyllands-Posten

Ivaerksaet­terens levevej er at male på sko

For få år siden begyndte Karl Faurholt at tonse rundt på sin mors damecykel for at male på folks sko. Det har ført til en virksomhed med en fortjenest­e, som han kan leve af.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk KARL FAURHOLT, IVAERKSAET­TER

Hvad der begyndte med et par hullede yndlingssk­o og et stykke spidermans­tof, er i dag en sneakersfo­rretning med et paent overskud.

Virksomhed­en Karls Kicks, der er ejet af den 22-årige ivaerksaet­ter Karl Faurholt, har haft succes i Danmark og vil nu erobre det udenlandsk­e marked.

Karl Faurholt har levet af at designe speciallav­ede sneakers, siden han var 16 år. Det seneste årsregnska­b for hans virksomhed, Karls Kicks, viste en bruttofort­jeneste på 538.000 kr. og et overskud på 182.000 kr., da alle regninger var betalt.

Det hele begyndte, da Karl Faurholts mor foraerede ham et par sko, som han var rigtig glad for, og som der efter lang tids brug gik hul i. Men Karl Faurholt naegtede at smide favoritsko­ene ud og besluttede sig i stedet for at bruge sine sidste lommepenge på et stykke spidermans­tof, så han kunne lappe dem.

»Jeg vil ikke sige, at jeg altid har vaeret en naerig type, men jeg har altid fikset tingene selv. Jeg skilte mine cykler ad selv og malede dem. Jeg har altid godt kunnet lide at lave mit eget og at skille mig lidt ud,« siger Karl Faurholt.

På Facebook

Efter at have limet spidermans­tof på snuden af sine sko postede Karl Faurholt et billede på sin Facebook-profil. Det fik hurtigt mange hundrede likes og kommentare­r – og blev dermed startskudd­et til Karls Kicks.

»Da folk så, at man rent faktisk kunne lave om på sine sneakers, begyndte de at kontakte mig og spørge, om ikke jeg kunne lave det på deres sko. Så jeg cyklede rundt i København på min mors damecykel og malede på folks sko,« siger Karl Faurholt.

Forretning­en blev hurtigt en succes, der gjorde, at Karl Faurholt så sig nødsaget til at droppe ud af gymnasiet, fordi han tjente for mange penge i henhold til SU-reglerne.

I dag er Karls Kicks både en webshop og en fysisk butik i København med mange besøgende hver eneste dag. Og Karl Faurholt regner med, at succesen vokser.

»Vi regner med i hvert fald at fordoble vores overskud naeste år,« siger han.

Karls Kicks er allerede nu i gang med at gøre sig bemaerket i resten af landet med popop-butikker og events i bl.a. Aarhus. Men virksomhed­en satser også inden for den naermeste fremtid på en online tilstedeva­erelse i udlandet.

»Vi vil rigtig gerne ud at saelge vores produkter til udlandet – og måske endda også vores sko,« fortaeller Karl Faurholt.

Ud over de speciallav­ede sneakers kan man nemlig både købe limited edition-sneakers, der ikke er pillet ved, og maling og produkter, så man selv kan give sig i kast med kreative udfoldelse­r på sine gamle sko.

Derudover håber Karl Faurholt og resten af holdet bag Karls Kicks, at de inden laenge kan lancere deres eget sneakersma­erke.

Vi vil rigtig gerne ud at saelge vores produkter til udlandet – og måske endda også vores sko.

 ??  ?? Selv om han i dag har udvidet sortimente­t, har Karl Faurholt stadig tid til sine speciallav­ede sko. PR-foto
Selv om han i dag har udvidet sortimente­t, har Karl Faurholt stadig tid til sine speciallav­ede sko. PR-foto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark