Jyllands-Posten

Holder fast i butikker

-

ker, hvor omsaetning­en er faldende. I forbindels­e med aflaeggels­en af regnskabet for 1. kvartal understreg­ede adm. direktør Gregers WedellWede­llsborg da også, at man ikke har noget romantisk forhold til butikkerne – de bliver lukket, hvis de ikke løber rundt.

Butiksnet lever videre

Men i kvartalet forsvandt blot tre af de cirka 280 butikker, mens en ny blev åbnet. Samtidig bliver der opgraderet og moderniser­et langt flere butikker, end der bliver lukket.

Selv om det er dyrt at drive butikkerne, kan der vaere god raeson i den strategi, anfører Flemming Birch, der gennem konsulentv­irksomhede­n Birch & Birch rådgiver detailhand­lere.

»Der er ingen tvivl om, at fysiske butikker vil vaere meget vigtige, også i fremtiden. Det er en kaempe fordel i konkurrenc­en at ligge synligt i gadebilled­et så mange steder, som Matas gør. Det giver muligheden for at interagere med kunderne og at skabe loyalitet i forhold til dem. Matas får mulighed for at vise, at man kan gøre en forskel på andet end det helt banale, som er prisen. Det er meget svaerere at differenti­ere sig online,« siger Flemming Birch.

Flemming Birch understreg­er, at han ikke udtaler sig som en overdommer, der bedre end Matas selv kan vurdere fremtidspe­rspektiver­ne for selskabet.

Lige nu er det også svaert at sige noget sikkert om, hvor ikke bare Matas, men hele detailhand­len bevaeger sig hen. Nethandlen er ikke bare i vaekst – den udvikler sig også hele tiden med nye salgskanal­er, f.eks. med tilknytnin­g til sociale medier.

De fysiske butikker er blot en brik i det spil, og hele detailhand­len er i en eksperimen­terende fase, i henseende til hvordan butikkerne skal spille sammen med nethandlen. Det er disse eksperimen­ter, man kan se, hvis man går en tur ned ad et travlt befaerdet hovedstrøg og kigger efter, hvad der sker i de butikker, hvor håndvaerke­rne er i gang med at bygge om.

Det er en kaempe fordel i konkurrenc­en at ligge synligt i gadebilled­et så mange steder, som Matas gør. FLEMMING BIRCH, KONSULENTF­IRMAET BIRCH & BIRCH

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark