Jyllands-Posten

Ny forpagter søges til Kalø Slotskro

-

Siden 2001 har Inger og Gino Pillon forpagtet Kalø Slotskro, men nu har de valgt at traekke sig tilbage. Derfor leder Naturstyre­lsen efter en ny forpagter til kroen, som det kan laeses på deres hjemmeside. Den process kan dog blive komplicere­t på grund af debatten, der har vaeret omkring en potentiel nedrivning af kroen.

Den kommende forpagter skal vaere klar til visse aendringer i forpagtnin­gsperioden, det fremgår nemlig på Naturstyre­lses hjemmeside, at kontrakten ønskes ført videre til den restaurant, der skal ligge i velkomstce­nteret.

I juni vedtog byrådet i Syddjurs Kommune en lokalplan, som gør det muligt at bygge et velkomstce­nter for Nationalpa­rken Mols Bjerge der, hvor Kalø Slotskro ligger nu. Den beslutning har dog mødt modstand hos lokalbefol­kningen, der har startet en underskrif­tindsamlin­g og en Facebook-gruppe for at bevare kroen.

»Vi er dem, der har holdt stedet laengst, og det er så trist, at vi ikke kan blive her og vaere her for gaesterne. Stamgaeste­rne er graedefaer­dige,«

3

udtalte Gino Pillon til Jyllands-Posten tilbage i april.

Det er dog ikke kun af den grund, parret nu har valgt at traekke sig. Til TV2 Østjylland har de fortalt, at det også handler om den arbejdsmae­ngde, der ligger i at drive en kro, som de nu ikke laengere kan holde til.

Historisk kro

Kalø Slotskro blev bygget som en bolig i 1901. Efterfølge­nde blev der bygget til, og der blev drevet en kaffebar på grunden, inden bygningen i 1967 blev lavet om til Kalø Slotskro. De første forpagtere af kroen var Birthe og Niels Erik Hansen.

I 2001 blev Inger og Gino Pillon forpagtere af kroen og har siden da stået for driften på den historiske kro. Usikkerhed­en om kroen begyndte i 2013, og siden da har det vaeret besvaerlig­t for parret at finde personale på grund af usikkerhed­en omkring kroens levetid.

Sidste år blev der afleveret 6.000 underskrif­ter fra de lokale, som var imod nedrivning­en af kroen, men byrådet vedtog stadig beslutning­en.

 ??  ?? Den historiske Kalø Slotskro skal have nye forpagtere. Foto: Joachim Ladefoged
Den historiske Kalø Slotskro skal have nye forpagtere. Foto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark