Jyllands-Posten

Borgere skal overbevise udvalg om idéer til ådal, database og borgerhus

Politikern­e i Teknisk Udvalg skal på et dialogmøde lytte til tre borgergrup­per, der er udvalgt blandt 22 til at praesenter­e deres forslag.

- JONAS HVID jonas.hvid@jp.dk

En database til salg af materialer fra nedrivning og renovering, en bevarende helhedspla­n for Aarhus Ådal samt en borgerskol­e, borgerhus og bo(faelles)hus i Paradisgad­e.

Disse tre forslag er blevet udvalgt af i alt 22 indsendte forslag fra aarhusiane­re til at blive drøftet på et dialogmøde med politikern­e i Teknisk Udvalg den 23. oktober.

Udvalget besluttede på et møde tidligere på måneden, hvilke af forslagsst­illerne der skulle inviteres, og udvalgsfor­mand Keld Hvalsø (EL) saetter ord, hvorfor pilen pegede på de tre valgte.

»Borgerskol­e handler om, hvad skal byen også kunne. Cirkulaer økonomi handler rigtig meget om, hvad skal vi kunne på klimadagso­rdenen og dagsordene­n om cirkulaer økonomi, og det sidste handler meget om borgerindd­ragelse og Ådalen,« siger formanden og forklarer, hvorfor dialogmøde­rne er indført:

»Vi har tørstet efter dialogform­en. Vi har mange foretraede­ner og mange, der afleverer noget på fem minutter, men de oplever et refleksivt udvalg i det, de kommer og afleverer.«

Tanken bag forslaget om materialed­atabasen er at skabe et bedre overblik over tilgaengel­ige materialer som tegl, natursten og traebjaelk­er fra nedrivning­er og afsaette dem, inden nedrivning­en sker, så f.eks. arkitekter og byggefirma­er kan genbruge materialer­ne.

Facebook-faellesska­bet Livet i Ådalen har lavet en rapport, ”Ådalens Arvesølv”, med forslag til ledetråde for en bevarende helhedspla­n for området, som det vil drøfte med politikern­e.

Borgerskol­en Paradiset drømmer om at skabe et »inkluderen­de, fornøjende, dannende og eksperimen­terende sted« i den gamle Borgerskol­e i Paradisgad­e.

Der er afsat 20 minutter til hvert forslag.

På et møde den 25. november er der ligeledes afsat tid til tre borgerfors­lag, og interesser­ede kan indtil den 4. november nå at indsende forslag.

Lignende dialogmøde­r blev afviklet i foråret, hvor udvalget bl.a. drøftede et forslag fra fiskere om at genetabler­e Aarhus Å omkring Årslev Engsø. Til forårets runde blev der indsendt 19 forslag, oplyser Keld Hvalsø.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark