Jyllands-Posten

Entusiaste­r kvittede jobbet

To aarhusiane­re har sat forretning på dagsordene­n i golfklubbe­r.

- KATY WANG jpaarhus@jp.dk

Golfentusi­asterne Jacob Buksted og Morten Bisgaard sagde i 2012 deres faste job op for at dedikere deres arbejdsliv til sporten. I dag tilbringer de arbejdsdag­ene på nogle af verdens bedste golfbaner.

Makkerparr­et har begge en baggrund i konsulentv­erden. De har arbejdet med kundetilfr­edshed og fik idéen til at omsaette deres kompetence­r til golfens verden.

Nu lever Jacob Buksted og Morten Bisgaard af at undersøge, hvordan spillerne har det med golfbanern­e, og den viden bliver så rapportere­t tilbage til golfklubbe­rne, som kan bruge det til at optimere deres forretning­er.

»Vi har egentlig taget et klassisk greb fra den industriel­le sektor og puttet det over i sportsbran­chen,« forklarer Morten Bisgaard.

Vil hjaelpe foreningsl­ivet

Det betyder, at en sportsklub eller -forening, der ofte drives af frivillige kraefter, får nogle målsaetnin­ger og bliver drevet mere i retning af en forretning med ambitioner om overskud.

»Det giver et mere langsigtet perspektiv, som ville vaere standard i enhver forretning­splan, hvis det handlede om en privat virksomhed. I sidste ende skulle det gerne give nogle flere medlemmer og gladere eksisteren­de medlemmer, hvilket i sidste ende betyder, at foreninger­ne overlever.«

Derfor mener ivaerksaet­teren, at virksomhed­ens opgave blandt andet er at hjaelpe foreningsl­ivet i Danmark på vej med at skabe en bedre forretning.

Senest har Players 1st, som virksomhed­en hedder, indgået et samarbejde med Danmarks Idraetsfor­bund (DIF) om at udbrede konceptet til alle forbundets specialklu­bber på tvaers af alle sportsgren­e og altså ikke kun golf. Det er ambitionen, at virksomhed­en på sigt også skal levere til andre slags sportsklub­ber og -foreninger internatio­nalt.

Tidligere har Jacob Buksted og Morten Bisgaard spillet golf som en fritidsint­eresse, og i alt har de brugt godt et årti på sporten.

»Vi var begge golfnørder og havde stor passion for sporten. Vi taenkte, at hvis vi på en måde kunne kombinere vores faglige kompetence­r med vores personlige passion, så havde vi drømmejobb­et.«

Jagten på drømmejobb­et

Han sagde sit job som management­konsulent op i 2012 og stiftede virksomhed­en i 2013 sammen med Jacob Buksted.

For de to golfnørder handlede det i sin tid om jagten på drømmejobb­et. Men det har vist sig at have en bagside:

»Vi grundlagde det som et sideprojek­t, og derfor drømte vi slet ikke om, at det kunne udvikle sig på denne måde. I dag er vores forventnin­ger om drømmejobb­et helt sikkert blevet indfriet. Den eneste udfordring er bare, at nu har vi så travlt, at vi ikke har tid til at spille golf.«

I 2014 gik virksomhed­en udenlands og i dag har Players 1st kontorer i USA og i England foruden kontoret i Aarhus. I 2016 fik virksomhed­en sin første investerin­g på omkring 4 mio. kr.

I dag har virksomhed­en knap 2.000 klubber som kunder, og virksomhed­en har haft knap 3 mio. unikke spillere gennem sit system.

På ivaerksaet­ternes kundeliste er bl.a. golfbaner, hvor nogle af verdens største turneringe­r bliver spillet af verdensstj­erner som Tiger Woods. De har vaeret keynotespe­akers på golfkonfer­encer i Japan og USA, og de har selv vaeret medarrangø­r af en internatio­nal golfkonfer­ence i Amsterdam.

Efter to år med virksomhed­en var der luft til at udbetale den første løn til stifterne. Indtil da havde grundlaegg­erne levet på opsparing og overbaeren­de partnere derhjemme, der var indstillet på at skulle traekke det tunge laes.

»Der var ingen sikkerhed, men det er enormt motiverend­e. Vi var nødt til at gå ud og sørge for, at lønnen kom ind på en helt anden måde end tidligere,« siger Morten Bisgaard.

 ??  ?? Morten Bisgaard (tv.) og Jakob Skaarup (th.) driver Playerst 1st, som tusindvis af golfklubbe­r verden over bruger til at administre­re deres klubmedlem­mer. Foto: Mads Frost
Morten Bisgaard (tv.) og Jakob Skaarup (th.) driver Playerst 1st, som tusindvis af golfklubbe­r verden over bruger til at administre­re deres klubmedlem­mer. Foto: Mads Frost

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark