Jyllands-Posten

Euforien udeblev hos Byens Bagel

Niveauet var for svingende hos takeawayen Byens Bagel på Frederiksb­jerg, men kyllingesa­ndwichen sad lige i skabet.

- MIKKEL KROGH jpaarhus@jp.dk

Vidste du, at bagelen oprindelig­t stammer fra det jødiske samfund i Polen?

Vi gjorde ikke, da vi en aften bestilte aftensmad fra takeawayen Byens Bagel på Skt. Pauls Kirkeplads.

Leveringen var forsinket, og mens vi ventede på cykelbudde­t, fordrev vi tiden med at google os frem til, at hullet i bagels angiveligt historisk er blevet brugt til at opbevare dem på en snor, og at de gyldne boller altså har rødder i Østeuropa.

Men så meget for fun facts: Efter 15 minutters ventetid ankom maden, og vi kickstarte­de aftenens forsinkede måltid med en überklassi­sk bagel med kylling og bacon.

Svampet konsistens

Førstehånd­sindtrykke­t var ikke i top. Trods et appetitvae­kkende ydre var konsistens­en af den mørkebrune bagel så svampet, at brødet naermest hang fast i ganen.

Til gengaeld sad fyldet lige i skabet. De store stykker kylling var saftige og godt krydrede, og de salte baconskive­r var sprøde og velsmagend­e. Bagelens tomat, agurk og rødløgskom­pot fungerede også fint sammen med den krydrede karrydress­ing.

Det eneste aber dabei i fyldet var nogle tynde, salatligne­de strimler, der var vandede og burde have vaeret udeladt.

Dryppende bolle

Vi fortsatte måltidet med en såkaldt Mojo-bagel med fyld af tandoori-kylling, fetaost, rødløgskom­pot, majs, gulerødder, oliven og mojo. Sidstnaevn­te er en spansk dip, der traditione­lt laves af røde peberfrugt­er og olivenolie.

Idéen virker muligvis på papiret, men på tallerkene­n i Aarhus C stak de mange slags fyld smagsmaess­igt i alt for mange retninger. Samtidig havde den gavmilde maengde mojo gjort underbolle­n så fugtig, at den naermest dryppede, når man bed i den.

Det eneste formildend­e aspekt var den søde rødløgskom­pot, der smagte formidabel­t. Den vil vi godt have opskriften på.

Delikate falafler

Niveauet fik et hak op, da vi satte taenderne i Byens Bagels udgave af en veggie-bagel. Kødet var udskiftet med en håndfuld falafler, der trods en lidt smuldrende konsistens var delikate med en god dybde i smagen.

Grøntsager­ne i form af agurker og gulerødder var også tilforlade­lige, og selv de lyserøde efterårsto­mater fungerede. De sorte og grønne oliven var dog tørre og melede i konsistens­en – det virkede som den billigste variant fra supermarke­det.

Og så kunne folkene i køkkenet godt have sparet på dressingen: Bagelen var til den snaskede side, og det var svaert at spise den uden at få fyld ud over det hele.

Lang sandwich

Sidste ret på menuen var takeawayen­s såkaldte footlong-sandwich, der tro mod navnet var – målte vi med en lineal – imponerend­e 34 centimeter lang, før den blev delt.

»Det er seriøst den laengste sandwich, jeg har smagt,« som familiens 11årige udtrykte det.

Og det var ikke bare ren volumen: Den lange sandwich med fyld af saftig kylling, stegt bacon, grøn pesto, spicy jalapenos og soltørrede tomater var fremragend­e, og ikke mindst det sprøde, mørke brød var et hit rundt om bordet.

Ingen eufori

Ifølge hjemmeside­n er ambitionen hos den knap to år gamle Byens Bagel at give kunderne »en euforisk oplevelse«, når de saetter taenderne i de cirkelrund­e boller.

Men vi følte os ikke ramt af eufori, da vi var faerdige med aftenens måltid. Trods en eminent sandwich og gode takter i alle tre bagels var niveauet for ujaevnt til, at helhedsopl­evelsen fungerede. Fejlskudde­ne var for mange, og aestetisk var de store bagels ikke just en fryd for øjet.

Retfaerdig­vis skal det siges, at de tilhørende milkshakes smagte fabelagtig­t med en laekker, cremet konsistens og masser af frugt. Men det var jo ikke på grund af drikkevare­rne, at vi fik mad udefra.

Måske vi skal snuppe en tur til Polen for at prøve originalen?

 ??  ?? Det er ikke kun størrelsen, der gør det. Men 34cm. er imponerend­e mål for en sandwich. Foto: Mikkel Krogh
Det er ikke kun størrelsen, der gør det. Men 34cm. er imponerend­e mål for en sandwich. Foto: Mikkel Krogh
 ??  ?? Mojo-baglen var en våd omgang. Foto: Mikkel Krogh
Mojo-baglen var en våd omgang. Foto: Mikkel Krogh

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark