Jyllands-Posten

Han spiser middag med stjernerne, men kaemper fortsat for at slå igennem

DeVaughn AkoonPurce­ll forsøger sig igen i NBA. Men amerikaner­en ved, at han langt fra er sikret en fremtid i USA.

- PHILIP BØGELUND SELMANN sport@jp.dk

Hans motto er ’mandatory’. Frit oversat betyder det obligatori­sk eller påkraevet.

Basketball­spilleren DeVaughn Akoon-Purcell står op omkring klokken 7 for at vaere i hallen klokken 8.15. Den tidligere Bakken Bearsprofi­l skal have så meget ud af tiden som muligt. Hans traening før traeningen består af forskellig­e skudøvelse­r og vaegtløftn­ing. Det er ikke obligatori­sk for resten af holdet, men DeVaughn AkoonPurce­ll kraever det af sig selv.

Selve traeningen med resten af holdet starter først klokken 11, hvorefter han skal en tur på massagebri­ksen eller i isbad. Senere på dagen tager han igen af sted til hallen for at arbejde på sit spil. Sådan har det vaeret hver dag, siden DeVaughn AkoonPurce­ll skrev under på en etårig kontrakt med NBA-holdet Oklahoma City Thunder i slutningen af september.

»Jeg får den bedste søvn for tiden. Traeningsm­aengden er hård, men jeg elsker det, og basketball er mit arbejde, så jeg får det bedste ud af situatione­n,« griner den amerikansk­e guard.

Der er dog stadig et stykke vej til de amerikansk­e gulvbraedd­er i NBA. DeVaughn Akoon-Purcell har underskrev­et en såkaldt exhibit 10kontrakt, der gaelder for resten af saesonen.

Det betyder, at amerikaner­en er garanteret en plads på holdets traeningsl­ejr i oktober, hvorefter Thunder skal tage stilling til, om de vil tilbyde guarden en permanent kontrakt eller sende ham på klubbens andethold.

Basketball­spilleren erkender, at han sidder på en af de yderste pladser på baenken.

»Situatione­n kan godt vaere svaer, men jeg klarer den, fordi jeg holder så meget af sporten. Jeg forsøger at taenke mindst muligt på, hvad mine chancer er for at komme på holdet. Jeg arbejder bare hårdt for min chance. Thunder har en fri plads i truppen, som de ønsker at holde åben til januar. Går de med en anden spiller end mig, så tager jeg den derfra,« fortaeller han.

Gode minder fra Aarhus

Bakken Bears nåede at have gavn af den amerikansk guard i to saesoner, før han som den første spiller nogensinde skiftede den danske liga ud med NBA og Denver Nuggets. Selv om DeVaughn Akoon-Purcell siden 2018 har nået at spille i Frankrig og Israel, husker han stadig tilbage på sin tid i Aarhus.

»Bakken Bears er en fremragend­e organisati­on, og jeg saetter pris på alt, de gjorde for mig. Generelt var der skønt i Aarhus, og alle, jeg mødte, var utroligt flinke. Jeg følte, at energien var god, uanset hvor jeg tog hen, og det kunne jeg godt lide ved Danmark, siger han og fortsaette­r:

»Jeg har stadig lidt kontakt til holdet. Min barndomsve­n David Efianayi spiller for Bakken Bears, og vi ringer nogle gange til hinanden. Sidste gang hilste jeg på Michel Diouf og Adama Darboe, så det var fedt.«

En frustreren­de overgang

Det er endnu ikke blevet til NBA-minutter for Oklahoma City Thunder, og den tidligere Bakken-spiller har måtte indstille sig på en ny rolle på banen. DeVaughn AkoonPurce­ll skal ikke laengere vaere en offensiv profil, som han var for Bakken Bears, men i stedet skal han koncentrer­e sig om forsvaret samt tage de åbne skud, når muligheden byder sig.

»Det kan godt vaere en frustreren­de overgang. Men det bliver bedre for hver dag, og jeg ved, at det er en del af processen. Det er ikke laengere mig, som dribler bolden op ad banen og afslutter ti gange i traek. Sådan er min rolle ikke i øjeblikket. Jeg arbejder hver dag på at traeffe de rigtige beslutning­er og laese spillet bedre,« siger DeVaughn Akoon-Purcell.

Forud for saesonen fik Oklahoma City Thunder tilgang af en af ligaens store profil i pointguard­en Chris Paul.

Selv om DeVaughn AkoonPurce­ll skulle vaenne sig til at omgås den store stjerne på daglig basis, er det efterhånde­n ved at vaere normalt.

»Da jeg ankom til Oklahoma, talte Chris Paul ikke til mig de første tre dage. Men som tiden og traeningsp­assene gik, kom respekten lige så stille. Før jeg vidste af det, blev jeg inviteret på middag hjemme hos ham. Det er sådan det fungerer, men det er lidt skørt,« siger han og uddyber:

»Typer som Chris Paul og Steven Adams hjaelper mig med at traeffe de rigtige beslutning­er til traening. De guider mig ved at sige »du kunne for eksempel have løst det bedre, hvis du havde afleveret til ham derovre, eller hvis du havde ventet med at skyde«. Alt ligger i detaljen og skal vaere perfekt, hvilket passer mig godt. It’s mandatory.«

Det kan godt vaere en frustreren­de overgang. Men det bliver bedre for hver dag, og jeg ved, at det er en del af processen. DeVaughn Akoon-Purcell, basketball­spiller, Oklahoma City Thunder

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark