Jyllands-Posten

E&P Huset er reddet

-

Rundvisnin­ger, plancher og forklaring­er om kommunens storstiled­e helhedspla­n i Gelleruppa­rken får lov at leve videre.

Det lukningstr­uede informatio­nshus E&P Huset, som Aarhus Kommune og Brabrand Boligforen­ing står bag, har nu genansat en medarbejde­r og lukker dermed ikke pr. 31. oktober.

Det oplyser lederen af Aarhus Kommunes Gellerupse­kretariat, Per Frølund.

»Vi har sikret os, at huset fortsaette­r ved nu at traekke en opsigelse tilbage,« siger Per Frølund.

Informatio­nshuset opsagde ellers sine tre medarbejde­re

1

for nylig, og Brabrand Boligforen­ings direktør,

Keld Laursen, kaldte fyringerne »staerkt ubehagelig­e og staerkt beklagelig­e«, men understreg­ede samtidig, at man arbejdede på at finde en løsning.

Ifølge Per Frølund er planen nu at flytte E&P Huset laengere ned af Karen Blixens Boulevard til en placering ved Nordgårdha­llen.

»Vi forventer, at det bliver placeret ved Nordgårdha­llen. Det er det, vi arbejder på lige nu. For vi vil rigtig gerne bevare det,« siger han. Det er endnu uvist, om også de to andre medarbejde­re ved E&P Huset kan se frem til en snarlig genansaett­else.

»Vi arbejder på, hvordan den fremtidige organiseri­ng skal se ud. Nu har vi i hvert fald sikret os, at huset ikke lukker,« siger Per Frølund.

E&P Huset er sponsorere­t af entreprenø­rfirmaet Enemaerke og Petersen, og Aarhus Kommune har givet et driftstils­kud på 1 mio. kr. årligt. Det fremgår af et bilag til ”Økonomisk Overblik over Aftale om udsatte boligområd­er’”fra juni 2019. Kommunen har derudover afsat 1 mio. kr. til flytning af E&P Huset i 2019 og forudser en merudgift på 400.000 kr. årligt over de kommende fire år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark