Jyllands-Posten

Uafgjort i Dublin, dét skal landsholde­t kunne klare

En sejr over Gibraltar og et point mod Irland: Et dansk landshold med mange kvalitetss­pillere står fint rustet til at sikre sig en plads ved EM i 2020.

- JESPER ENGMANN

De danskere, der havde billet til kampen den 14. november 2017 på Aviva Stadium i Dublin, kan givetvis huske alle følelserne: Efter 0-0 i Parken skulle Danmark forsøge at spille sig til VM-slutrunden i Rusland. Det så ret vanskeligt ud, da Shane Duffy bragte Irland på 1-0. Men da kampen sluttede, havde Christian Eriksen lavet hattrick. Danmark vandt 5-1.

Nu skal landsholde­t forsøge at gentage triumfen i Dublin, når en plads ved EM i 2020 i blandt andet Danmark skal sikres. Af flere årsager står Åge Hareides hold faktisk ret godt rustet inden kampen i Dublin mandag den 18. november.

Med en sejr over Gibraltar i Parken den 15. november kan det danske landshold nøjes med ét point i Dublin for at avancere til slutrunden, mens Irland er tvunget til at jagte sejren for at franarre danskerne en direkte tur til EM. Landsholde­t har tidligere vist, at spillerne er i stand til at få resultater på omstilling­er, og det bør kunne lade sig gøre at udnytte mod et irsk hold, der defensivt kommer i en noget svaekket udgave.

Irsk anfører spaerret

Da Irland tirsdag aften tabte 0-2 i Schweiz, kostede det ud over resultatet. Den irske anfører, Seamus Coleman, fik et kvarter før tid sit andet gule kort, og dermed er han afskåret fra at spille mod Danmark.

I forvejen er Irland også uden Derby-stopperen Richard Keogh, der har ødelagt et knae i en bilulykke efter en våd aften med en holdkammer­at, så i realiteten skal Irland forsøge at besejre Danmark uden to af de faste forsvarssp­illere. Det forlød desuden, at forsvarsma­stodonten Shane Duffy var spaerret, men det var en fejl, da han ikke er nået op på tre, men kun to gule kort i turneringe­n.

Mens irerne i Schweiz ikke for alvor truede modstander­nes mål og kun har lavet seks mål i EM-kvalifikat­ionen, har det danske landshold langt større individuel­le kvaliteter, som skal sikre EM-pladsen.

Mod Schweiz i Parken skulle Andreas Cornelius bruges til en specialtja­ns i forreste kaede. Landsholde­t havde efter Åge Hareides mening behov for at kunne spille simpelt med lange bolde op på den kropsstaer­ke angriber, der ikke får alverden med spilletid i sin italienske klub, Parma.

Dolberg er skarp

Andreas Cornelius løste sin opgave, men han har af og til udfordring­er, når bolden skal spilles kvikt rundt langs graesset.

Derfor havde landstraen­eren stor gavn af at se Kasper Dolberg som midterste offensive aktør mod Luxembourg.

I 4-0-sejren blev Kasper Dolberg noteret for to mål, tidligere på året baskede han to mål ind mod Georgien i Parken, og Kasper Dolberg ligner aktuelt førstevalg­et mod defensive modstander­e, der skal brydes ned.

Mod Luxembourg viste Kasper Dolberg i hvert fald stor intelligen­s som afslutter, da han med et lille vrid i 15. november:

20.45:

20.45: Schweiz-Georgien

18. november:

20.45: Gibraltar-Schweiz 20.45: Irland-Danmark støvlen styrede bolden fladt i mål til 1-0 på Robert Skovs fine oplaeg. De to Silkeborgd­renge er formentlig kommet lidt naermere på en startplads på landsholde­t.

Taettest på at traenge sig ind i landsholde­ts vanlige opstilling er imidlertid Pierre Emile Højbjerg, som mod Schweiz afløste Lasse Schöne i anden halvleg, og som inden laenge vil fortraenge sin aeldre landsholds­kollega på permanent basis fra midtbanepl­adsen via sin energi, aggressivi­tet og forståelse for spillet.

Til gengaeld var det svaert at se det nyttige i at placere Daniel Wass på den centrale midtbane i en kamp, hvor han trods masser af luft omkring sig dryssede ubemaerket rundt. Landstraen­er Åge Hareide valgte at spille med Robert Skov som højre kant og Henrik Dalsgaard som højre back, positioner som Daniel Wass ofte spiller i Valencia. Men her er han ikke førstevalg­et hos Åge Hareide.

På den måde gav venskabska­mpen i Aalborg, trods sin manglende betydning og nerve, nogle brugbare, positive svar, også det at danskerne forholdsvi­s ubesvaeret kunne lave fire mål.

For et mål eller to kan der blive behov for i Dublin.

Venskabska­mpen i Aalborg gav, trods sin manglende betydning og nerve, nogle brugbare, positive svar. Uddrag af analysen

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark