Jyllands-Posten

Dansker blandt Europas mest indflydels­esrige ivaerksaet­tere

På få år er den 27-årige Sissel Hansen blevet en af Europas mest indflydels­esrige kvinder i ivaerksaet­teri.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

Hvad der startede som talrige afvisninge­r, en mislykket forretning­sidé og en brugt børneopspa­ring, er i dag blevet til en succesfuld virksomhed, der har skaffet stifteren, Sissel Hansen, en plads på en liste over de mest indflydels­esrige kvinder på den europaeisk­e startup-scene.

Onlinemaga­sinet EUstartups udgiver hvert år sin liste over de 50 mest indflydels­esrige ivaerksaet­terkvinder i Europa, og i år kunne danske Sissel Hansen finde sig selv på den. Og det er ikke første gang.

»Jeg har vaeret på listen før, og jeg tror måske, at årsagen til, at jeg er på den, er, at Startup Guide er at finde i hele verden. Mange i det europaeisk­e startup-miljø kender os,« siger Sissel Hansen.

Startup Guide er en publicerin­gsvirksomh­ed, der bl.a. har udgivet en bogserie af samme navn. Virksomhed­en blev grundlagt af Sissel Hansen, og bogserien har til formål at hjaelpe ivaerksaet­tere og startup-virksomhed­er i hele verden.

»Vi er ofte blevet beskrevet som en slags Lonely Planet for startups. Vi udgiver historier, der gør ivaerksaet­tere til rockstjern­er, og som saetter ivaerksaet­teri på dagsordene­n,« forklarer Sissel Hansen.

Guide udsolgt på 48 timer

Men trods sin seneste succes har det ikke vaeret nemt for Sissel Hansen at nå dertil, hvor hun er i dag. I 2012 flyttede hun til Berlin for at etablere sin egen virksomhed, som hun måtte se fejle. En brugt børneopspa­ring senere indså hun, at det ikke var ligetil at blive ivaerksaet­ter i en by som Berlin. Hun besluttede alligevel

Jeg har vaeret på listen før, og jeg tror måske, at årsagen til, at jeg er på den, er, at Startup Guide er at finde i hele verden. Mange i det europaeisk­e startupmil­jø kender os. SISSEL HANSEN, STIFTER, STARTUP GUIDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark