Jyllands-Posten

Glas med solceller skal erstatte ølglas i problemfyl­dt prestigeby­ggeri

Efter snart to år uden sin karakteris­tiske flaskegrøn­ne facade får kommunens kontorhus på Grøndalsve­j 1 en grøn-blå beklaednin­g, der sender strøm ud til aarhusiane­rne.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Efter at have stået uden facade i naesten to år er der endelig en løsning på vej for Aarhus Kommunes tidligere prestigeby­ggeri på Grøndalsve­j 1.

Håndvaerke­re er i øjeblikket i gang med at saette nye montagesys­temer op på kontorbygn­ingen, der ved ibrugtagni­ngen i 2012 var et af landets første store energineut­rale af slagsen. Engang før jul vil bygningen vaere beklaedt med nye glasplader i grøn-blå farver og med indbyggede solceller på alle øst-, syd og vestvendte facader.

Bag den nye løsning står Aarhus-virksomhed­en Solarlap, som erstatter de oprindelig­e grønne glasplader lavet af genbrugsgl­as fra bl.a. ølflasker, der for over tre år siden begyndte at flaekke og falde til jorden.

»Vores facadeglas har indbyggede solceller, hvor det giver mening. Når man siger solceller, taenker mange de grimme rektangula­ere plader på hustage, men sådan er de slet ikke. Man kan ikke se, at pladerne er solceller. Det er afdaempede matte og stoflige overflader,« siger medejer af Solarlap Peter Melchior.

Vi saelger produktet til store arkitekton­isk designede bygninger rundt om i verden. Peter Melchior, medejer og -stifter af Solarlap

Minder om panserglas

Den oprindelig­e facade bestod af genbrugsgl­as, der var smeltet om, og materialet var udviklet specifikt til kontorbygn­ingen, der i 2012 var kommunens hidtil dyreste til 139 mio. kr. Peter Melchior

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark