Jyllands-Posten

Håndbold er Sandra Tofts fortid, nutid og fremtid

Sandra Toft har ikke planer om at indstille karrieren foreløbig. Men når hun gør, vil hun vaere dansk landstraen­er.

-

Så langt Sandra Toft husker tilbage i barndommen, har hun kun skrevet én ting i venindebøg­erne ud for feltet ”drømmejob”: Profession­el håndboldsp­iller.

Den danske håndboldmå­lmand er altid gået 100 pct. efter at nå sit mål.

Og med over 100 landskampe og nogle af Europas største klubber på cv’et må man i den grad konstatere, at drømmen er gået i opfyldelse for Sandra Toft.

Som aldersprae­sident på det danske landshold løfter hun et stort ansvar på holdet, og hendes store rutine kommer ofte til udtryk under kampene, hvor hun ud over høje redningspr­ocenter er kendt for sit enorme engagement i spillet.

Trods de 30 år er hun langtfra faerdig med at spille håndbold, og egentlig har hun slet ikke lyst til at taenke på, at hun snart må skrive 30 år ud for sin alder.

»Oppe i hovedet fylder jeg ikke 30 år. Det er lidt en krise for mig. Jeg har opnået rigtig meget i min karriere, men jeg føler mig langtfra faerdig. I mit hoved har jeg mange år foran mig endnu, og heldigvis holder vi målmaend lidt laengere,« siger hun.

Vil vaere landstraen­er

Men keeperen, der blandt andet har vundet EHF Cup med TTH Holstebro, tre mesterskab­er og tre pokaltitle­r med norske Larvik og det danske mesterskab med Team Esbjerg, ved allerede nu, hvad tiden efter den aktive håndboldka­rriere skal byde på.

»Når jeg stopper, skal jeg vaere håndboldtr­aener, og forhåbentl­ig nogle år efter har jeg job som landstraen­er for Danmark,« siger hun.

Toft har allerede taget en del af traenerudd­annelsen og er helt sikker på, at hun ikke kan slippe håndbolden, når kroppen fysisk ikke laengere kan følge med til at spille på topniveau.

»Håndbold fylder rigtig meget for mig. Jeg spiller jo meget med passion og følelser, og jeg kan ikke se et andet job, der vil kunne få de følelser frem i mig på samme måde,« siger Sandra Toft.

Hun skiftede i sommer fra Team Esbjerg til franske Brest Bretagne i den franske liga, hvor hun har store ambitioner om at nå langt med klubben, der ligger i toppen i den franske liga og spiller med i Champions League. Sandra Toft, håndboldvo­gter, Frankrig

 ??  ?? Arkivfoto: Lars Poulsen
Arkivfoto: Lars Poulsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark