Jyllands-Posten

Tauson »går en rigtig god tid i møde«

Clara Tauson har taget vigtige skridt i sin udvikling med en flot sejr.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Hun har laenge vist sit potentiale med bl.a. Australien Open-triumfen for juniorer. Alligevel er det noget saerligt, den 16-årige Clara Tauson oplever i øjeblikket under ITF-turneringe­n i kinesiske Suzhou.

Senest har hun slået Kurumi Nara, der – som nummer 145 på verdensran­glisten – er den højest rangerede spiller, det danske tennistale­nt har besejret. Sejren sikrede Clara Tauson en plads i kvartfinal­en mod den finaleseed­ede Nao Hibino.

Nao Hibino ligger nummer 99 på verdensran­glisten.

»Det er med til at udvikle hendes spil, at hun allerede oplever disse taette kampe mod mere etablerede spillere. Og når hun samtidig viser sig i stand til at vinde den slags kampe, bekraefter det bare, at hun går en rigtig god tid i møde,« siger Tine Scheuer-Larsen, tidligere tennisspil­ler og nuvaerende kommentato­r for TV3 Sport.

Det bliver bakket op af Michael Mortensen, tenniskomm­entator for Eurosport.

»Jo flere af den slags kampe, hun oplever, desto bedre bliver hun rustet til den kommende saeson. Hun kommer til at tage et stort skridt fremad i 2020 og kan komme op blandt de 100150 bedste i løbet af naeste saeson,« siger han.

Klar til det naeste skridt

Clara Tauson ligger nummer 306 på verdensran­glisten efter tidligere at have vundet bl.a. en ITF-turnering for seniorer i Kina. I april debuterede hun på WTA-touren, der er det øverste niveau blandt seniorerne.

»Hun er stadig i en oplaerings­fase, og hun laerer meget af at stå i situatione­r, hvor kampene spidser til, og hun skal håndtere de afgørende situatione­r. Det er hele tiden en test for hende, når hun møder forskellig­e typer af spillere på et højt niveau, der gør hende klar til at tage det naeste skridt ind i WTA,« siger Tine Scheuer-Larsen.

Michael Mortensen supplerer:

»Hendes transforma­tion fra junior til senior har virkelig imponeret mig. Det er meget imponerend­e, at hun allerede er ved at finde sig til rette på et så højt niveau.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark