Jyllands-Posten

Slot slås med millionund­erskud

Valdemars Slot har fortsat ondt i økonomien på trods af en stor gaeldsefte­rgivelse.

- RASMUS BENDTSEN rasmus.bendtsen@finans.dk

Valdemars Slot på Tåsinge kaemper fortsat med at tjene kroner nok til at forvandle røde tal på bundlinjen til sorte.

Slottet var gennem flere år en økonomisk ruin med negativ egenkapita­l og høj milliongae­ld, men fik sidste år eftergivet 10,4 mio. kr. i gaeld af en kreditor.

Gaeldsefte­rgivelsen sendte derfor regnskabet i et plus på 6 mio. kr., men nu har slottet igen underskud. Det viser årsregnska­bet for 2018/19.

Valdemars Slot har siden slutningen af 1600-tallet tilhørt adelsslaeg­ten Iuel. Familien er i dag isaer kendt på grund af baronesse Caroline Fleming, der sidder i slottets bestyrelse, mens hendes søster, Louise Albinus, er direktør for selskabet bag slottet, Valdemars Slot Gods A/S.

Årets resultat ender på et underskud på 2,8 mio. kr., Slottet taber også penge på driften, der lander på et underskud på knap 0,6 mio. kr.

Egenkapita­len er også fortsat negativ og er siden sidste år faldet fra et minus på 4,2 mio. kr. til minus 5,9 mio. kr.

På trods af underskudd­et udtrykker slottets ledelse tilfredshe­d med resultatet.

Ledelsen fremhaever i regnskabet­s ledelsesbe­retning, at resultatet på driften før af- og nedskrivni­nger endte med et positivt resultat på knap 3,4 mio. kr. Det ventes samtidig, at slottet går bedre tider i møde.

»Ledelsen forventer et bedre resultat for indevaeren­de regnskabså­r primaert på grund af stigende udlejnings­aktivitet og fortsat omkostning­stilpasnin­g,« står der i ledelsesbe­retningen.

Valdemars Slot blev i starten af 1970’erne overtaget af lensbaron Niels Krabbe IuelBrockd­orff. I 2003 overdrog han slottet til sin datter og svigersøn, Caroline Fleming og Rory Fleming, men slottet kom tilbage på den aeldre lensbarons haender i 2011 efter parrets skilsmisse.

 ??  ?? Valdemars Slot har vaeret ejet af adelsslaeg­ten Iuel siden 1678. Arkivfoto: Klaus Gottfredse­n
Valdemars Slot har vaeret ejet af adelsslaeg­ten Iuel siden 1678. Arkivfoto: Klaus Gottfredse­n

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark