Jyllands-Posten

”Agil” i jobopslag vaekker hånlatter

Landbrugss­tyrelsen bruger ordet agil 25 gange i et jobopslag. Det har ført til syrlige kommentare­r udefra.

- RENE DEICHGRAEB­ER rene.deichgraeb­er@finans.dk

»Vrøvlespro­g«. »Smølfesnak«. »Pseudoarbe­jde«.

Et nyt stillingso­pslag fra Landbrugss­tyrelsen traekker en plovfure af krasse kommentare­r efter sig på de sociale medier, hvor debattører som Henrik Qvortrup og Anne Sophia Hermansen har highlighte­t ét ord i teksten og opnået en masse ironiske svar i stil med »Agilsnar?«.

Hånlattere­n skyldes ikke selve stillingen som coach for flere teams i Landbrugss­tyrelsens it-enhed, men er møntet på arbejdspla­dsens behov for at betone saerligt ét krav til kandidaten. Således optraeder ordet ”agil” ikke mindre end 25 gange i teksten og bliver brugt til at beskrive metoden, organisati­onen, vaerktøjer­ne, transforma­tionen og alskens andre ting.

»Der er en HR-juniorkons­ulent, der burde skamme sig,« lyder det i kommentart­rådene, hvor folk mest af alt morer sig over selv at jonglere med ordet agil på alle mulige og umulige måder.

Men på de sociale medier er der imidlertid også stribevis af it-fagfolk, som forsøger at forklare , at agil rent er en teknisk term og ikke blot et andet udtryk for omstilling­sparat og dynamisk.

Det samme understreg­er Landbrugss­tyrelsens it-underdirek­tør, Franci Johansen, som ansøgere kan rette henvendels­er til.

»Agil er et konkret metoderamm­evaerk. Ordet fylder rigtig meget internt i styrelsen, fordi vi er midt i en transforma­tion inden for vores it-udvikling. Derfor er det nok også sluppet lidt for mange gange igennem i vores jobbeskriv­else,« griner Franci Johansen.

Hun forklarer, at it-systemer før blev udviklet efter vandfaldsm­odellen, hvor der så at sige flød en masse ufravigeli­ge krav ned fra oven, hvilket ofte resultered­e i uforudsete fejl og misforståe­lser i bunden.

Nu om dage straeber bl.a. Landbrugss­tyrelsen efter et mere parallelt samarbejds­forløb med en løbende afprøvning af it-systemerne i udviklings­fasen. Det kraever en anden måde at bl.a. programmer­e, hvilket opsummeres i begrebet agil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark