Jyllands-Posten

Banker dyster om de rige kunder

Der bliver flere og flere private banking-kunder, og de er attraktive for bankerne.

- LARS NIELSEN lars.nielsen@finans.dk

Der er rift om de velhavende bankkunder, og nu går den uafhaengig­e bankportal, Mybanker, ind på markedet.

Private banking-kunder er velhavende med en ofte kompleks økonomi med både ejendoms-og aktieinves­teringer. Det kan vaere alt fra et foraeldrek­øb til en større ejendomspo­rtefølje.

Kunderne betaler for ekstra god rådgivning og bedre vilkår enten i form af en procentdel af den investerba­re formue eller et fast månedligt beløb.

Der er stor forskel på, hvad man får som private bankingkun­de. I Danske Bank er det fokus på alle aspekter af kundens privatøkon­omi, mens man i andre banker har langt større fokus på investerin­ger.

Vil vaere mellemled

Nu vil Mybanker ind på det lukrative marked og fungere som mellemled mellem kunderne og bankernes afdelinger for velhavere.

Idéen kommer fra Mybankers adm. direktør, Marlene Nørgaard, der har en fortid som direktør for Danske Banks private banking-filialer. Under hendes ledelse blev Danske Banks private banking-koncept i flere år kåret til Danmarks bedste.

»Vi har oplevet en stigende interesse fra danskere med formue. De efterspørg­er uafhaengig hjaelp til at skabe kontakt til den rette bank på samme måde, som vi gennem mange år har hjulpet flere tusinde danskere med bankskifte,« siger Marlene Nørgaard.

Hidtil har den typiske kunde i Mybanker vaeret boligejer eller kommende boligejer.

»Nu konstatere­r vi en stigende interesse fra velhavende kunder, som ønsker at få passet deres formue et nyt sted,« forklarer hun.

Individuel­le behov

Private banking-kunder kan vaere alt fra personer med stor familiefor­mue gennem generation­er til personer, der har fået nogle millioner kroner som følge af bonus, arv, ejendoms- eller virksomhed­ssalg.

»Den type kunder har individuel­le behov, og selv om prisen er vigtig, oplever vi det ikke som en afgørende faktor for valg af bank. Det er relationer­ne og dialogen samt bankens evne til at forstå kundens behov, der afgør, hvilken bank der vaelges,« siger Marlene Nørgaard.

Mybanker får nu ca. 4.000 henvendels­er hver måned fra folk, der overvejer at skifte bank. Omkring 5 pct. af dem er private banking-kunder, og andelen er stigende.

Mybanker rådgiver ikke kunderne, men forsøger at skabe en kontakt til den rette bank. Derved kan man ifølge Marlene Nørgaard både spare tid og kraefter.

 ??  ?? Mybankers adm. direktør, Marlene Nørgaard, har tidligere vaeret global chef for Private Wealth Management i Danske Bank.
Mybankers adm. direktør, Marlene Nørgaard, har tidligere vaeret global chef for Private Wealth Management i Danske Bank.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark