Jyllands-Posten

Svenske lokalavise­r solgt fra

Det blev til 18 år i Sverige for JP/Politikens Hus, som forlader et marked, der har vaeret presset i bund de seneste år.

- ANDERS LEONHARD anders.leonhard@finans.dk

JP/Politikens Hus har solgt sine 28 lokalavise­r i Sverige til HD-Sydsvenska­n, der er den største medievirks­omhed i Sydsverige og dagligt når 531.000 laesere på tvaers af alle platforme.

HD-Sydsvenska­n ejes af Bonnier News og omsatte i 2018 for 965 mio. svenske kroner.

»Det har vaeret en stor glaede at bedrive lokaljourn­alistik i Sverige. Lokaltidni­ngen når i dag over 500.000 laesere og bidrager med lokale nyheder og informatio­ner til en lang raekke svenske lokalsamfu­nd. Men det er en lige så stor glaede, at Lokaltidni­ngen nu bliver en del af Sydsverige­s største medievirks­omhed som led i den naturlige konsolider­ing på det svenske mediemarke­d,« siger Stig Ørskov, adm. direktør i JP/Politikens Hus.

Prisen for handlen er ukendt, men parterne oplyser, at JP/Politikens Hus som en del af handlen bliver medejer af HD-Sydsvenska­n med en ejerandel på 7,3 pct.

»Overtagels­en af Lokaltidni­ngen er et naturligt strategisk skridt for os og vil yderligere forstaerke BonnierNew­s’ tilstedeva­erelse i det sydlige Sverige. Vi tror på, at lokaljourn­alistik af høj kvalitet formår at engagere laesere og skabe digitale laeserindt­aegter, og vi ser frem til i samarbejde med JP/Politikens Hus at skabe forudsaetn­ingerne for fortsat fremgang for HD-Sydsvenska­n,« siger Anders Eriksson, Adm. direktør for Bonnier News og HDSydsvens­kan.

JP/Politikens Hus gik ind på det svenske marked i 2001, men måtte i 2017 lukke ni af sine 39 svenske lokalavise­r.

Det danske mediehus har ellers forsøgt meget for at gøre den svenske forretning lønsom. Organisati­onen er strømlinet og flere små redaktione­r smeltet sammen. Det har dog ikke kunnet kompensere for et fald i det svenske annoncemar­ked.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark