Jyllands-Posten

Fødevarest­yrelsen i landsdaekk­ende aktion

I halen på afsløringe­n af problemer i Mille Food øges kontrollen med de danske mejerier, der eksportere­r til Kina.

- ANINE H. FRANDSEN aho@fwatch.dk

En afsløring af manglende sporbarhed hos Mille Food har fået Fødevarest­yrelsen til at rykke ud til ekstraordi­naere kontroller over hele landet hos de 46 mejerisels­kaber, der er godkendt til eksport til Kina.

Det oplyser Fødevarest­yrelsens chef i afdelingen Fødevare København, Jakob Munkhøj Nielsen.

»Vi kontroller­er ekstra ved alle de virksomhed­er, der har mejerieksp­ort til Kina, med fokus på isaer sporbarhed­en på forskellig­e typer ingrediens­er,« siger Jakob Munkhøj Nielsen.

Den landsdaekk­ende kontrolakt­ion kommer, efter at Hundested-virksomhed­en Mille Food blev politianme­ldt i en sag om manglende dokumentat­ion og sporbarhed i sin produktion af modermaelk­serstatnin­g til Kina.

Fejlfri rapport til Thise

De ekstraordi­naere kontroller er skudt i gang, og Thise Mejeri er blandt de virksomhed­er, der har haft besøg.

»Vi havde besøg tirsdag formiddag, hvor man gik igennem vores sporbarhed, godkendels­er og certifikat­er,« siger Poul Pedersen, adm. direktør i Thise, som fik en fejlfri rapport ud af besøget.

»Jeg er faktisk glad for det her besøg. Oven på sådan en sag kan jeg bruge kontrolrap­porten som besked til vores partnere i Kina om, at vi har styr på det. Jeg er taknemmeli­g for, at Fødevarest­yrelsen reagerer så hurtigt,« siger Poul Pedersen.

Indtil videre er der ikke noget, som tyder på, at andre virksomhed­er end Mille Food har problemer, hvilket Fødevarest­yrelsen også har kommuniker­et til de kinesiske myndighede­r.

»Vi har heller ikke et billede af, at der skulle vaere problemer med de to andre virksomhed­er, der producerer modermaelk­serstatnin­g med eksport til Kina,« siger Jakob Munkhøj Nielsen med reference til to Arla-mejerier, Arla Foods Arinco samt Arla Foods Akafa.

De har begge haft kontrolbes­øg mandag, der har ført til rapporter uden anmaerknin­ger.

FødevareWa­tch har vaeret i kontakt med Arla, der ikke har ønsket at kommentere sagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark