Jyllands-Posten

Forsikring­sselskaber­nes gyldne trick virker: Forkael kunderne

Aktørerne i forsikring­sbranchen har tilsynelad­ende laert en lektie af krisen i bankerne og er overrasken­de gode til at holde deres profitable kunder glade.

-

Den finansiell­e sektor er under hård beskydning. Det er efterhånde­n mere end velkendt, at isaer bankernes måde at tjene penge på langsomt underminer­es af de negative renter, konkurrenc­e fra digitale opkomlinge, hård regulering og ikke mindst en bidende tillidskri­se, der slår hårdt ned på enhver afvigelse fra dydens smalle sti. Resultatet er velkendt. Aktionaere­rne flygter i hobetal, og bankerne kan på børsen købes til langt under den bogførte vaerdi.

Det kan derfor ikke undre, at bankdirekt­ørerne skeler med meget misundelig­e øjne til forsikring­sselskaber­ne. Her er der gyldne dage med rekordregn­skaber, tilfredse kunder og luftige aktiekurse­r. Men det må vel vaere det samme, omend negative renter ikke helt har samme effekt. Her spiller regulering­en også en rolle, mens det ikke kan vare laenge, før der også her kommer digital konkurrenc­e med omvaeltend­e betydning.

Der er tilmed andre faktorer, der ligefrem må medføre, at det kun er et spørgsmål om tid, før en stor del af forretning­somfanget ganske enkelt forsvinder. Det skyldes ikke mindst, at produkter, der tidligere skulle forsikres, i dag er en service, mens en anden forudsaetn­ing for et forsikring­smarked, nemlig ejerskab i stigende grad bliver udskiftet med leje. Det mest velkendte eksempel er forventnin­gen om selvkørend­e elbiler, der - i det mindste i teorien - hverken kører galt eller kan stjaeles.

Men forsikring­sselskaber­ne har tilsynelad­ende laert en lektie af krisen i bankerne. De er overrasken­de gode til at holde deres kunder glade. Det gaelder vel og maerket dem, der kan tjenes penge på.

Det er, som i så mange andre brancher dyrere at erobre en ny kunde end at fastholde en eksisteren­de.

Derfor gør de mest succesfuld­e forsikring­sselskaber med markeds

SØREN LINDING, VIRKSOMHED­SREDAKTØR

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark